De astăzi şi până în 7 septembrie se desfăşoară cea de-a treia etapă a admiterii la liceu.

Elevii clasei a VIII-a care au promovat examenul de corigenţă din luna august, cei care şi-au încheiat situaţia şcolară în luna august, absolvenţii de clasa a VIII-a care, din diferite motive, nu au participat la primele două etape ale admiterii, absolvenţii care nu s-au înscris la unităţile şcolare la care au fost repartizaţi şi care nu s-au adresat Comisiei Judeţene de Admitere în perioada 27-30 iulie (a.c.), precum şi elevii declaraţi repetenţi în clasa a IX-a, care nu doresc să se reînscrie la specializarea pe care au urmat-o anterior, pot participa la cea de-a treia etapă a admiterii în clasa a IX-a.

Potrivit calendarului admiterii, postat pe site-ul Ministerului Educaţiei Tineretului şi Sportului (MECTS), în 4 şi în 5 septembrie, marţi şi miercuri, este programată desfăşurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, urmând ca între 6-7 septembrie să se desfăşoare repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Conform informaţiilor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, în data de 7 septembrie, la ora 10.00, la Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe va avea loc şedinţa publică de repartizare a candidaţilor. La aceasta vor putea participa elevii aflaţi în situaţiile menţionate anterior, însoţiţi de către un părinte sau tutore legal, având asupra lor dosarul de înscriere. De asemenea, vor putea participa şi directorii acelor licee şi grupuri şcolare în cadrul cărora există clase a IX-a realizate sub efectiv, în primele două etape ale admiterii.

Peste 500 de locuri rămase după primele două etape

Pentru cea de-a treia etapă de repartizare, liceele şi grupurile şcolare covăsnene pun la bătaie peste 500 de locuri libere. Astfel, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, după data de 30 iulie (a.c), la liceele şi grupurile şcolare din judeţul Covasna au rămas libere 556 de locuri şi 108 locuri pentru elevii de etnie romă.

Lista cu locurile libere după cele două etape ale admiterii poate fi vizualizată accesând site-ul IŞJ Covasna, www.isj.educv.ro.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail