Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor a preluat, miercuri, cel de-al cincilea mandat, câştigat din partea UDMR la alegerile locale din luna iunie.

Tamas Sandor, în vârstă de 57 de ani, a fost deputat UDMR în Parlamentul României din anul 1996 până în 2008, când a preluat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna.

Acesta a declarat, după depunerea jurământului, că în cei 28 de ani de activitate politică şi 16 ani în fruntea CJ a încercat să menţină stabilitatea politică şi socială în judeţul Covasna şi să construiască un viitor mai bun oamenilor care trăiesc aici.

„Acum 16 ani, împreună cu Antal Arpad (primarul municipiului Sfântu Gheorghe – n.r.) ne-am întors de la Parlamentul din Bucureşti cu o viziune clară: să nu ne rezumăm la a fi simpli funcţionari ai unor instituţii, ci să devenim arhitecţii viitorului nostru şi al comunităţii noastre (…) S-au scurs în viaţa mea 28 de ani de activitate politică, timp în care am trecut prin trei mandate de deputat, iar din 2008, am avut onoarea să servesc comunitatea covăsneană din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, datorită încrederii pe care mi-au acordat-o oamenii prin votul lor (…) Una dintre cele mai preţioase lecţii pe care le-am învăţat în toţi aceşti ani este aceea că doar împreună putem progresa. Am demonstrat acest lucru atât în Parlament, cât şi în judet. Şi am mai învăţat că nu conflictele, ci pacea este cea care ne duce mai departe”, a spus Tamas Sandor.

Printre realizările avute în timpul mandatelor sale anterioare a amintit proiectul de gestionare a deşeurilor, reabilitarea infrastructurii rutiere, modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, precum şi reabilitarea şcolilor, grădiniţelor, căminelor culturale, dispensarelor medicale şi a sălilor de sport din mediul rural.

„În ultimii patru ani, 2020-2024, aflaţi în faţa unui şir neîntrerupt de crize, am reuşit din nou să depăşim obstacolele care ne-au ieşit în cale. Am făcut progrese constante cu cea mai mare investiţie în infrastructură din judeţ: reconstrucţia reţelei de drumuri din zona Baraoltului. Am înlocuit drumurile pline de noroi şi praf cu un drum asfaltat între Boroşneu Mare şi Întorsura Buzăului, am reabilitat Muzeul Naţional Secuiesc şi construim un nou spital TBC. Pe lângă acestea, îmbunătăţim continuu Spitalul Judeţean de Urgenţă. Iar faptul că aeroportul din Ghimbav, aflat la mai puţin de 40 de kilometri distanţă, şi-a început activitatea, va deschide noi oportunităţi economice pentru întreaga regiune (…) Privind înapoi, pot spune că fiecare mandat a fost unic, cu propriile sale provocări şi succese, ceea ce mă face să rămân încrezător că vom continua să facem faţă oricăror provocări viitoare (…) În perioada următoare, dorim nu numai să construim drumuri, poduri şi spitale, ci şi să îmbunătăţim calitatea serviciilor asigurate de instituţiile care ne aparţin (…) Judeţul Covasna nu este perfect, dar devine din ce în ce mai bun numai datorită eforturilor noastre comune”, a mai afirmat Tamas Sandor.

 
Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail