Lucrările de amenajare a Parcului Memorial ‘56 din Sfântu Gheorghe ar putea fi finalizate în curând.

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat, anul trecut, amenajarea unui parc memorial al Revoluţiei din 1956 în spaţiul dintre Liceul de Artă „Plugor Sándor” şi Casa de Cultură Municipală „Kónya Ádám”.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul primăriei, în urmă cu ceva timp, parcul Memorial va avea două alei care vor duce la amplasamentul central, la pavilionul care va putea fi utilizat şi pentru spectacole, acest pavilion având, în acelaşi timp, şi rol de zid memorial. Pe acest zid memorial vor fi gravate numele a 12 localităţi unde au fost judecate victimele din ’56. Aleea care porneşte de la intrarea în liceu, dinspre strada Kossuth Lajos, va fi de asemenea  marcată cu un bloc de piatră pe care vor fi gravate numele celor 12 localităţi.

Potrivit doamnei viceprimar Sztakics Eva, lucrările vor fi finalizate în câteva săptămâni. „Constructorii au promis că vor finaliza lucrările până la începutul anului şcolar, cu excepţia monumentului care va fi dezvelit în octombrie. În 23 octombrie este aniversarea revoluţiei anticomuniste din Ungaria”, a explicat Sztakics Eva. (A.A.C.)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail