Polițiștii din Întorsura Buzăului au fost în alertă, sâmbătă seară, după primirea unui apel prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112, potrivit căruia o femeie părea că țipă și ar avea nevoie de ajutor, informează Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna.  

Deoarece apelul s-a întrerupt brusc iar la numărul de pe care se efectuase apelul de urgență nu mai răspundea nimeni, polițiștii împreună cu jandarmi aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au făcut toate demersurile necesare pentru obținerea localizării și identificării apelantului, fiind făcute inclusiv verificări din poartă în poartă pentru a găsi persoana care, după cum se putea distinge din apelul întrerupt, ar fi putut fi în pericol.

Potrivit sursei citate, după mai bine de două ore de activități specifice, polițiștii și jandarmii angrenați pentru rezolvarea acestei situații au reușit să găsească persoana în cauză într-o locuință din Întorsura Buzăului, unde avea loc o petrecere privată. Femeia în cauză le-a spus polițiștilor că nu ea a apelat numărul de urgență, însă potrivit istoricului apelurilor, de pe telefonul acesteia fusese efectuat, fără putință de tăgadă, un apel la numărul de urgență 112.

„În acest caz s-a dispus măsura sancționării contravenționale a persoanei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență 112, sancțiunea aplicată fiind în cuantum de 4.000 de lei.

De la începutul acestui an, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a gestionat aproape 8.000 de apeluri prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112, iar peste 600 de apeluri nu au reprezentat urgențe reale. Pentru apelarea abuzivă a numărului de urgență, polițiștii au aplicat 674 de sancțiuni contravenționale, în conformitate cu OUG 34/2008”, se arată în comunicatul de presă transmis către Mesagerul de Covasna.

IMPORTANT! Polițiștii le reamintesc cetățenilor că apelarea abuzivă a numărului de urgență se sancționează cu amendă de până la 4.000 de lei. Aspectul cel mai important de avut în vedere este însă faptul că, în timp ce autoritățile sunt angrenate în căutarea unui apelant care reclamă o posibilă urgență, se poate întâmpla ca altcineva chiar să aibă o urgență reală și să nu poată primi ajutorul de care are nevoie.

 M.D.C.

 

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail