La început de toamnă arămie, locuitorii oraşului Întorsura Buzăului se pregătesc să sărbătorească, sâmbătă şi duminică, „Zilelor Oraşului Întorsura Buzăului”, ale căror activităţi se vor desfăşura pe platoul de la Camping.

Directorul Casei de Cultură, Costică Oltean, ne-a spus că ziua de sâmbătă, intitulată „Ziua tineretului”, va cuprinde un program artistic susţinut de mai multe formaţii de muzică uşoară şi populară precum şi recitalul formaţiei Youvenis din localitate. Invitaţii de onoare ai primei zile de sărbătoare vor fi binecunoscuţii şi îndrăgiţii interpreţi Iulia Mitrea şi Titus Constantin. Tinerii din Zona Buzaielor vor încheia ziua de sâmbătă cu multă distracţie, la discoteca în aer liber.

„Ciobănaşul” a ajuns la 40 de ani

Click pentru a vizualiza afişul

Cea mai importantă manifestare din cadrul „Zilelor Oraşului Întorsura Buzăului” o constituie organizarea celei de a 40-a ediţii a Festivalului „Ciobănaşul”, al cărui program începe duminică, la ora 12. La această ediţie jubiliară îşi vor da concursul peste 16 formaţii de dansuri populare din judeţele Covasna, Braşov, Buzău şi Harghita. Pe scena pe platoul de la Camping vor urca, printre alţii, artişti ai Ansamblului folcloric „Cununa Carpaţilor” al Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, cei ai Ansamblului „Rapsozii Varvigiului” din Topliţa, judeţul Harghita, precum şi ai Ansamblului folcloric profesionist „Junii Sibiului” însoţiţi de orchestra „Cindrelul” din Sibiu. Invitaţi de onoare ai Festivalului „Ciobănaşul” sunt interpreţii de muzică populară Mariana Anghel, Daniel Rosalim, Camelia Cosma Stoiţă, Silvana Riciu şi Nelu Albu.

Directorul Casei de Cultură, Costică Oltean, ne-a declarat: „Mă bucur că am ajuns să organiez cea de a 40-a ediţie a acestui festival. E o onoare pentru mine, deoarece puţine festivaluri au ajuns la această maturitate, chiar în ciuda crizei şi banilor puţini alocaţi. Îmi doresc să iasă un festival de ţinută, care să aibă aceeaşi calitate a spectacolelor”.

Acesta a menţionat faptul că prin modul în care a fost organizat programul artistic, ce va dura în jur de şapte ore, se doreşte promovarea, în primul rând, a copiilor care au posibilitatea, prin cântec şi joc, să ducă mai departe bogăţia folclorului românesc din zonă.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail