Noul antrenor principal al echipei de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Valentin Suciu, a declarat, joi, că a primit cu mare entuziasm propunerea de a reveni pe banca tehnică a formaţiei, menţionând că, deşi este o „provocare foarte dificilă”, este convins că nu-i va dezamăgi pe cei care i-au oferit această oportunitate.

„Este o provocare foarte dificilă, dar pe care am îmbrăţişat-o cu foarte mare entuziasm şi mulţumesc conducerii că îmi dă această oportunitate. Sunt sigur că n-o să dezamăgesc. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, din care trebuie să ieşim cât mai repede, iar meciul de mâine (cu FC Botoşani – n.red.) este prima şansă prin care putem demonstra acest lucru”, a menţionat Valentin Suciu, într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook a clubului.

Tehnicianul a mai spus că meciul cu FC Botoşani va fi cu siguranţă dificil, dar atitudinea echipei este pozitivă şi speră la un rezultat bun.

„Timpul fiind foarte scurt, am mers pe repede înainte, să spun aşa, ne-am cunoscut mai mult pe teren, la antrenamente. Au răspuns foarte pozitiv toţi jucătorii şi sunt convins că o să facem lucruri frumoase. (…) Într-adevăr, timpul a fost scurt, dar am făcut tot posibilul ca să fim cât mai pregătiţi din toate punctele de vedere. Să nu ne lăsăm surprinşi şi, cel mai important lucru, să redevenim echipa care, mai ales în templul de acasă, să domine adversarul, să înceapă jocul, să aibă posesie, să-şi creeze multe ocazii şi să marcheze cât mai multe goluri. (…) Meciul cu FC Botoşani va fi foarte dificil, mai ales că antrenorul Liviu Ciobotariu a fost aici, cunoaşte clubul foarte bine, cunoaşte jucătorii foarte bine. Este un avantaj acest lucru pentru el. Dar, ca echipă, i-am analizat, i-am urmărit, am discutat şi cu băieţii despre ei, despre punctele forte la care trebuie să fim foarte atenţi şi la punctele mai puţin forte, unde putem noi să fructificăm ocaziile pe care o să ni le creăm”, a mai spus Valentin Suciu.

Acesta a transmis un mesaj suporterilor, pe care i-a îndemnat să vină în număr cât mai mare pe stadion şi să-şi susţină necondiţionat echipa.

„Ştiu că sunt foarte mulţi suporteri care mă susţin. (…) Le mulţumesc pe această cale, dar nu eu sunt important, importantă este echipa. Eu nu sunt actorul principal, actorii principali întotdeauna o să fie jucătorii. Ei trebuie să fie susţinuţi, ei trebuie încurajaţi şi mai ales pe stadionul acesta splendid se poate face, cum a fost în trecut, o atmosferă extraordinară la foarte multe jocuri. Eu sper să vină alături de noi şi să ne susţină necondiţionat (…), indiferent de rezultat. Au fost jocuri slabe, foarte slabe, dar tot aceşti jucători au adus patru trofee. Nu trebuie să uităm lucrul ăsta. Încurajarea fiecărui suporter contează foarte, foarte mult pentru jucători. Îi rog să vină cât mai mulţi, în număr cât mai mare la meci şi să susţină echipa favorită”, a adăugat Valentin Suciu.

Suciu a preluat echipa Sepsi OSK după ce clubul a reziliat, săptămâna trecută, contractul cu antrenorul german Bernd Storck.

Valentin Suciu (43 de ani) a mai mai antrenat echipa Sepsi OSK, pe care a promovat-o în Liga 1. În 2017 a plecat de la Sepsi, iar în 2018 a semnat un contract cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, unde a stat până în 2022 când a revenit la Sfântu Gheorghe ca director al Academiei de fotbal.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe este în prezent pe locul 12 în clasament după primele 8 etape, cu 8 puncte, respectiv 2 victorii, 2 remize şi 4 înfrângeri.

Meciul dintre Sepsi OSK şi FC Botoşani, programat vineri, de la ora 18:00, deschide etapa a noua a Superligii.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail