Angajaţii hotelului “Montana” din staţiunea Covasna, sprijiniţi de filiala judeţeană a CNSLR “Frăţia”, au decis să organizeze o serie de acţiuni de protest pentru a determina managerii unităţii să renunţe la intenţia de a concedia o parte dintre salariaţi.

Liderul CNSLR “Frăţia” Covasna, Vasile Neagovici, a declarat, joi, pentru AGERPRES că mai multe hoteluri din ţară aparţinând acestei confederaţii sindicale, printre care şi “Montana”, au ajuns în administrarea unei firme din Timişoara, iar managerii acesteia au decis, printre altele, să concedieze nouă angajaţi din staţiunea Covasna.

Neagovici a declarat că în cursul zilei de joi cele nouă persoane au primit preavizele de concediere. Potrivit acestuia, toţi salariaţii sunt nemulţumiţi de măsura luată, deoarece vor rămâne şi mai puţini şi nu vor putea face faţă numărului mare de turişti, drept urmare au hotărât ca pe 29 august a.c. să organizeze un miting de protest în faţa hotelului, dacă până atunci administratorii acestuia nu vor semna un protocol prin care se vor angaja să le garanteze locurile de muncă pe o perioadă de trei ani.

“Pe 29 august, la ora 15, vom face un miting autorizat, legal, în faţa hotelului ‘Montana’. Vă daţi seama, hotelul are 87 de salariaţi, iar aici sunt cazaţi la ora actuală aproape 500 de turişti. Pur şi simplu nu fac faţă (…) Noi credem că vor urma şi alte concedieri, drept urmare am cerut semnarea unui protocol prin care să ne garanteze că nu se vor atinge de niciun salariat”, a spus Vasile Neagovici.

El a menţionat că între timp vor fi strânse semnături pentru declanşarea unei greve generale dacă va fi cazul, iar dacă nici aşa lucrurile nu se vor rezolva, atunci sindicaliştii vor picheta sediul firmei. Neagovici a spus că va trimite un memoriu către conducerea centrală a CNSLR “Frăţia”, care este proprietarul hotelului, pentru a fi informată asupra situaţiei ivite la Covasna şi a sprijini demersurile sindicatului.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail