În acest week-end, covăsnenii sunt invitaţi la Târgul Slow Food Târgul “Roadele Pământului”® ce se va desfăşura în piaţa Sfatului din Braşov. De acolo, vizitatorii se vor putea aproviziona cu produse alimentare româneşti, gustoase şi sănătoase.

Între 25-26 august 2012, la târgul Slow Food din Piaţa Sfatului vizitatorii vor putea găsi produse alimentare româneşti aduse la Braşov de 40 de mici producători din toată ţara. Potrivit unui comunicat de presă emis redacţiei noastre de către reprezentanţii Asociaţiei „Roadele Pământului”, produsele de la târgul Slow Food sunt fără adaosuri şi aditivi artificiali.

Târgul este deschis sâmbătă şi duminică, între orele 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire a programului, în funcţie de condiţiile meteo.

Conform comunicatului, oferta târgului este foarte variată. Brânzeturile din lapte de vacă, oaie sau de capră, preparatele din carne de porc sau de vânat, pâinea, turta dulce, vinul, palinca, muştarul de Tecuci, păstrăvul afumat şi icrele de păstrăv de la Raşnov,  sunt doar câteva dintre bunătăţile care îşi aşteaptă cumpărătorii. Şi, cum vara este pe terminate, gospodinele pot deja să facă loc în cămară pentru dulceţurile, siropurile, compoturile, zacusca şi restul bunătăţilor conservate, pe care le vor găsi din belsug în acest weekend în Piata Sfatului. În plus, având în vedere că Slow Food este un concept dezvoltat la nivel internaţional, la târgul “Roadele Pământului®” sunt prezente de fiecare dată şi produse din străinătate. Aşadar, la această ediţie, vizitatorii au ocazia să adăuge în coşul de cumpărături specialităţi italieneşti sau brânzeturi olandeze.

Târgul Slow Food „Roadele Pământului”® este un proiect al Convivium-ului Slow Food Braşov şi al Asociaţiei Roadele Pământului®, realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov şi cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Braşov.

Slow Food este o organizaţie globală non-profit sprijinită de membri din 150 de ţări din lume şi înfiinţată în 1989, în Italia. Rolul Slow Food la nivel internaţional este de a contracara ascensiunea industriei fast-food, dispariţia tradiţiilor alimentare locale şi interesul din ce în ce mai scăzut al oamenilor faţă de hrana pe care o consumă, faţă de sursele acestei hrane, gustul şi modul în care opţiunile noastre alimentare afectează restul lumii. În prezent există peste 100.000 de membri grupaţi în 1.300 de mişcări locale (Convivium-uri) în întreaga lume, precum şi o reţea de 2.000 de comunităţi alimentare care practică agricultura la scară redusă şi producţia sustenabilă a alimentelor de calitate.

Ana-Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail