În viitorul an şcolar, din cele 82 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică ce au funcţionat la nivelul judeţului Covasna, vor rămâne 80. Şi asta ca urmare a faptului că Şcoala specială din Olteni va fi cuprinsă în structura arondată Şcolii Speciale din Sfântu Gheorghe, având o unică conducere, iar Grădiniţa cu program prelungit din Întorsura Buzăului devine o structură a Şcolii  Generale „Mihail Sadoveanu”.

Kerestely Irma, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ)  Covasna,  a declarat că în anul şcolar 2012- 2013 vor funcţiona  327 unităţi de învăţământ, finanţate de Consiliile Locale, acestea fiind organizate în 80 de unităţi cu personalitate juridică. Aceasta a menţionat că la solicitarea şi la iniţiativa locală, la nivelul oraşului Întorsura Buzăului, Grădiniţa cu program prelungit a fost arondată şcolii „Mihail Sadoveanu” din localitate. Conducerea acestei noi unităţi de învăţământ cu personalitate juridică va fi asigurată de un director şi doi directori adjuncţi, unul dintre aceştia fiind din rândul cadrelor didactice angajate la grădiniţă, care va reprezenta interesele structurii grădiniţei în cadrul consiliului de administraţie.

Comasarea Şcolii speciale din Olteni cu Şcoala Specială din Sfântu Gheorghe a fost făcută la iniţiativă Consiliului Judeţean Covasna. Keresztely Irma a explicat că aici directorul va  fi de la Şcoala Specială din Sfântu Gheorghe, iar actualul director, Szőcs  Levente, de la Şcoala Specială din Olteni, va fi numit director adjunct la nivelul aceleiaşi unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, şi în această calitate va coordona structura de la Olteni.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna a precizat că reţeaua şcolară pentru anul 2012- 2013 a fost aprobată de Ministerul Educaţiei: „În conturarea reţelei şcolare pentru an  şcolar viitor s-a lucrat şi s-a mers pe principiul subsidiarităţii. De la fiecare consiliu local din judeţul Covasna am primit aprobări pentru funcţionarea unei reţele şcolare. Ei au configurat reţeaua şcolară, şi dacă au fost modificări acestea s-au realizat în urma hotărârii consiliilor locale. Inspectoratul Şcolar, în toată treaba aceasta, a avut rolul de a da aviz conform pentru reţeaua şcolară care a fost configurată la nivelul consiliilor locale”.

Ana-Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail