Autorităţile locale din municipiul Târgu Secuiesc au informat că vor organiza, în preajma zilei de 1 Iunie, un festival de trei zile dedicat copiilor, care va cuprinde numeroase activităţi culturale, artistice, sportive, educative şi de divertisment.

„Festivalul copilaşilor” va începe joi, 30 mai, la Casa de cultură „Vigado” din localitate, unde, în cursul dimineţii, vor avea loc proiecţii de desene animate, iar după-amiază, de la ora 18,00, un spectacol de muzică susţinut de Teatrul „Udvarter”.

Vineri, 31 mai, în sala mare a Casei de Cultură vor avea loc spectacole de teatru de păpuşi, iar după-amiază în Parcul W. Wegener din localitate vor fi concerte şi o discotecă pentru copii.

„Festivalul copilaşilor” va continua pe 1 Iunie în parcul Wegener cu spectacole de muzică şi teatru, cu prezentarea maşinilor de pompieri, de Poliţie şi a utilajelor de salubritate stradală. Asociaţia de protecţie a animalelor „Benji” va face o prezentare canină, Asociaţia meşteşugarilor va organiza un atelier de prelucrare a pâslei, de vopsire a mobilei şi de broderie, iar Asociaţia Pro Pectus va organiza jocuri de îndemânare. Vor fi şi activităţi în aer liber cu jucării din lemn, pictură pe sticlă, demonstraţii de prim-ajutor, concursuri pentru familii, ateliere de olărit şi concursuri de tir cu arcul.

Activităţi dedicate Zilei Copiilor vor avea loc şi în municipiul Sfântu Gheorghe, precum şi în oraşul Întorsura Buzăului.

Scena de piatră din Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe va găzdui pe 1 Iunie spectacole de dans modern şi de dansuri populare, precum şi concerte pentru copii.

„De la ora 15,00, va avea loc un spectacol de păpuşi în limba română: trupa independentă de teatru de păpuşi Free Puppet Theatre din Bucureşti va prezenta spectacolul ‘E ora de păpuşi’. Spectacolul va fi urmat de noi concerte: trupele de la Palatul Copiilor vor susţine spectacole sub conducerea instructorului Tinca Teddy. Seria de programe de pe scena de piatră se va încheia cu concertul pentru copii al trupei Tekergok, de la ora 20,00″, precizează organizatorii.

Trupa de cercetaşi „Dr. Sandor Kovacs” îi va aştepta pe copii în Parcul Elisabeta cu jocuri tradiţionale de îndemânare şi de logică. Tot aici, cei mici vor avea la dispoziţie două trasee de tiroliană şi un perete de căţărare, iar cei care vor dori vor avea posibilitatea de a călări sub îndrumarea şcolii de echitaţie Barabas.

„Asociaţia Colegiul ‘Mathias Corvinus’ îi va introduce pe copii în lumea ştiinţelor naturii printr-o varietate de experimente. Parcarea hotelului Bodoc va fi ocupată de pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Covasna şi de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Covasna, care vor pregăti demonstraţii şi programele mult îndrăgite. În Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe, datorită firmei Tega SA, copiii pot participa la o demonstraţie de colectare selectivă a deşeurilor”, mai menţionează reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe.

În oraşul Întorsura Buzăului, Ziua Internaţională a Copilului va fi sărbătorită în zona Campingului, unde vor avea loc un concurs de ciclism pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, teatru, jocuri şi alte activităţi distractive.

Oana Mălina NegreaAGERPRES

Sursa foto: https://www.kezdi.ro/

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail