Începute în cursul lunii iunie a.c., lucrările de renovare ce se realizează la clădirea Bi­bliotecii Judeţene „Bod Peter” din Sfântu Gheorghe înaintează în ritm alert.

Directorul acestei instituţii, Szonda Szabolcs, ne-a spus că în momentul de faţă se lucrează la partea administrativă a clădirii. Acesta a menţionat că în partea din spate, stânga, se va crea un depozit subteran, bi­rourile vor fi şi ele refăcute iar la mansardă se va amenaja o sală de întâlniri precum şi o ca­meră de oaspeţi.

De asemenea, pentru cei care doresc să „savuzere” o carte,  la o cafea, în corpul din stânga al clădirii (vis-a-vis cu clădirea Mu­zeului Carpaţilor Răsăriteni), va fi amenajată o cafenea.

„Aceste planuri se doresc a fi realizate până în luna noiembrie a.c, ca apoi lucrările ur­mătoare să se facă etapizat, deoarece lucrul simultan nu este posibil,  pentru ca activitatea de la bibliotecă să nu aibă de suferit”, a declarat Szonda Szabolcs. Acesta a precizat că fondurile necesare lucrărilor de renovare a bibliotecii, un milion de euro, vin de la Ministerul Culturii, urmare a faptului că instituţia  este inclusă în planul naţional de reabilitare a monumentelor istorice.

În această vară, efectuarea lucrărilor de renovare fac ca evenimentele să lipsescă de la Biblioteca Judeţeană „Bod Peter”. Însă, di­rectorul acesteia ne promite că, începând cu luna septembrie, evenimentele vor avea loc „ca la carte”. Până atunci, biblioteca vă aşteaptă cu un stoc de cărţi nou-nouţe, preţul unui permis anual fiind de 3 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

Cristina Cioba

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail