În cursul zilei de luni, dispe­ceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat despre faptul că în localitatea Valea Mereniului – zona Apa Roşie s-a produs un nou incendiu de pădure.

La localizarea şi stingerea acestuia au participat 10 de pompieri din cadrul Secţiei de Pompieri Tg. Secuiesc, 7 de pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mereni şi personal din cadrul Ocolului Silvic Privat Mereni cu utilaje şi autoturisme de teren.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă focul deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 5 ha de vegetaţie uscată şi circa 1,1 ha de molidiş în vârstă de 14 ani.

Pompierii militari şi voluntari au intervenit aproximativ 7 ore cu bidoane cu apă, transportate de militari în raniţe, mături şi lopeţi din cauciuc. Eforturile de lichidare a incendiului au dus la salvarea pădurii de răşinoase din apropiere

Personal din cadrul ocolului silvic a rămas în zonă pentru supraveghere.

Incendiu la o casă din Estelnic

În cursul nopţii de luni spre marţi,  în jurul orei 01.20, două echipaje de pompieri din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la gospodărie din localitatea Estelnic.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au ars acoperişul construit din lemn pe o suprafaţă de aprox. 70 mp, 10 mp din pereţii portanţi construcţiei, tavanul confecţionat din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 35 m, materiale textile şi alte bunuri depozitate în construcţia afectată.

(ISU Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail