Fundaţia Comunitară Covasna va introduce în circuit „carduri comunitare”, începând de luna viitoare, cu scopul de a atrage fonduri pentru proiectele pe care le derulează, dar şi pentru a dezvolta „patriotismul local”.

Furus Levente

Reprezentantul Fundaţiei Comu­nitare Covasna, Furus Levente, a declarat miercuri pentru AGERPRES că, pentru început, aceste carduri vor fi introduse în municipiul Sfântu Gheorghe şi vor putea fi utilizate în două magazine partenere, care comercializează cu predilecţie produse autohtone sau cu specific local.

Furus Levente a explicat că cele două magazine au acceptat să ofere un discount de 1% pentru mărfurile cumpărate de posesorii acestor carduri. De asemenea, vor dona un procent din aceste vânzări în „fondul cardurilor comunitare”, iar banii adunaţi vor fi folosiţi pentru derularea unor proiecte în beneficiul comunităţii locale. Acesta a mai adăugat că Fundaţia Comunitară a introdus cu succes aceste carduri de fidelizare cu componentă socială şi la Odorheiul Secuiesc, în judeţul Harghita.

Fundaţia Comunitară Covasna a mai lansat şi alte proiecte pentru susţinerea comunităţii locale, cel mai recent fiind programul „Sănătate şi prosperitate”, care promovează un stil de viaţă sănătos la nivel individual şi comunitar. Practic, fundaţia a pus la dispoziţia organizaţiilor nonguvernamentale din judeţ o linie de finanţare în valoare de 40.000 de lei pentru proiecte ce au ca scop promovarea istoriei, a tradiţiilor şi produselor locale, organizarea de evenimente culturale şi sportive, acţiuni de protejare a mediului înconjurător, de petrecere a timpului liber, etc. (…)

Suma de 40.000 de lei pusă la dispoziţia organizaţiilor nonguverna­mentale provine de la diverşi sponsori care vor să susţină dezvoltarea comu­nităţii locale, iar până acum au fost depuse spre finanţare 21 de proiecte, care vor fi departajate în funcţie de importanţa şi impactul lor asupra comunităţii locale.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail