În intervalul 1 august – 31 octombrie se derulează cea de a doua campanie de reduceri de preţuri din acest an pentru articolele din sezonul primăvară-vară.

În toată această perioadă comercianţii pot stabili, la alegere, un interval de 45 de zile în care pot efectua soldarea produselor. Însă, aceştia trebuie să ştie că au obligaţia să înştiinţeze autorităţile cu privire la  perioada în care vor practica reducerile de preţuri la articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cu cel puţin 15 zile înainte de iniţierea acestei acţiuni.

Potrivit prevederilor legale, pe eticheta de preţ este obligatoriu să fie trecut  preţul cel vechi la care se aplică reducerea de preţ, acesta trebuind să reprezinte  cel mai mic preţ practicat în magazin, în ultimele 30 de zile. Nerespectarea legii poate aduce comerciantului  amenzi de peste 200 de lei. Până în prezent, la biroul din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe a fost depus doar un singur  formular de notificare, însă, dosarele pot fi depuse până spre sfârşitul lunii octombrie.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail