Conducerea PNL Covasna susţine că niciodată în istoria acestei organizaţii judeţene nu s-a înregistrat vreo demisie în bloc, cu atât mai puţin o trecere în masă la un alt partid.
Miercuri, la câteva zile după ce fosta preşedintă a PNL Baraolt Aniţa Monica a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă demisia în bloc a celor 50 de membri ai organizaţiei şi înscrierea lor în PDL, liderul liberalilor, Marius Obreja, a contrazis afirmaţiile ei, arătând că nu a fost vorba despre o demisie în masă.
Potrivit acestuia, Aniţa Monica a demisionat din PNL la jumătatea lunii aprilie 2012, iar conform statutului biroul local s-a dizolvat de la sine, prin urmare partidul nu a mai avut reprezentare oficială în Baraolt. Obreja a menţionat şi că această filială a avut doar 18 membri cotizanţi care trebuia să plătească o contribuţie minimă de un leu lunar. Marius Obreja a explicat că unii membri ai PNL au preferat să achite deodată taxa pe un an, adică 12 lei, din banii încasaţi ca reprezentanţi în secţiile de votare.
Conducerea PNL Covasna a făcut un apel către fosta colegă de partid să „păstreze simţul măsurii şi al realităţii” atunci când face declaraţii de presă.
Aniţa Monica a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că întreaga organizaţie a demisionat în bloc şi s-a înscris în PDL, menţionând că motivul demisiei l-a constituit faptul că liderii organizaţiei judeţene le-ar fi solicitat bani delegaţilor din secţiile de votare, iar sumele ar fi crescut de la un scrutin electoral la altul.
Conferinţa de presă în cadrul căreia a fost făcut anunţul privind demisia în bloc a avut loc la sediul PDL din Sfântu Gheorghe, în prezenţa liderilor organizaţiei judeţene.
Imediat după conferinţa de presă, preşedintele PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a negat afirmaţiile privind „taxarea” delegaţilor, declarând pentru AGERPRES că informaţiile pot fi lesne verificate la oricare dintre cele aproape 100 de persoane nominalizate în secţiile de votare pentru referendumul din 29 iulie.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES