Municipiul Sfântu Gheorghe va beneficia de o investiţie în valoare de 23,3 milioane de lei în infrastructură, printr-un proiect finanţat prin Fondul European de Coeziune POS Mediu.
Planul de investiţii se întinde pe trei ani, iar în această perioadă se vor efectua lucrări de reabilitare a reţelei de apă potabilă pe 40 de străzi, respectiv pe o lungime totală de aproape 24.000 de metri, lucrări de extindere a reţelei de alimentare pe alte 14 străzi însumând peste 6.600 de metri, precum şi de extindere a reţelei de canalizare pe 21 de străzi, adică pe 12.000 de metri. De asemenea, este prevăzută construirea unui rezervor de înmagazinare a apei în cartierul Simeria, care va rezolva problema lipsei de presiune, şi construirea unei staţii de pompare a apei uzate.
Primarul Antal Arpad a declarat ieri, la semnarea contractului de execuţie, că aceste lucrări vor crea un oarecare disconfort cetăţenilor, dar peste trei ani municipiul Sfântu Gheorghe va fi un oraş european din punctual de vedere al infrastructurii rutiere, a reţelelor de apă şi canalizare.
„Fac un apel către cetăţeni să dea dovadă de răbdare şi înţelegere. Timp de încă trei ani oraşul nostru va fi un mare şantier, dar la final vom putea spune că din punctul de vedere al infrastructurii suntem un oraş european. Avem apă de calitate bună, dar va fi şi mai bună, iar pierderile pe reţeaua de distribuţie se vor reduce”.
Execuţia lucrării va fi asigurată de Hidroconstrucţia SA, care va crea în această perioadă circa 50 de locuri de muncă pentru localnici. Reprezentanţii Hidroconstrucţia au declarat cu prilejul semnării contractului că firma are o veche tradiţie în domeniul construirii barajelor şi centralelor electrice, dar în ultimele decenii s-a reprofilat pe lucrări edilitare. Aceştia au menţionat că au realizat lucrări de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în peste 15 municipii din ţară, iar deviza firmei este „calitate şi disciplină”.
Oana Mălina Negrea/AGERPRES