Odată ce elevii de gimnaziu şi de liceu au ieşit din febra examenelor, nu mai e mult timp până ce va veni şi rândul profesorilor suplinitori să demonstreze cât de bine stăpânesc cunoştinţele din domeniul în care au ales să profeseze.
Potrivit site-ului edu.ro structura probei scrise ce se va desfăşura pe 2 august a fost deja aprobată de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Stelian Victor Fedorca. În conformitate cu model-cadru al structurii examenului scris, fiecare din cele două subiecte va fi notat cu câte 45 de puncte, iar alte 10 puncte vor fi acordate din oficiu. Nota finală se va calcula prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare. Cele două subiecte ale probei scrise urmăresc utilizarea adecvată a limbajului de specialitate, modalitatea de formulare a opiniilor şi pertinenţa argumentărilor, corectitudinea conţinutului stiinţific, calitatea, consistenţa, structurarea şi coerenţa ideilor şi a exemplificărilor, ilustrări şi exemplificări, realizare de analize critice ale diferitelor aspecte abordate.
Proba scrisă din 2 august va fi susţinută la centrul de concurs constituit la nivel judeţean – Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, iar subiectele vor fi elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.
Rezultatele examenului de suplinitori se vor afişa la Inspectoratul Şcolar în data de 8 august. Contestaţiile se pot depune pe 9 august, iar rezultatele finale vor fi aflate în data de 11 august.
Anna-Maria Chiţu