Anul acesta absolvenţii de liceu din judeţul Covasna au fost mai reţinuţi în a-şi contesta notele obţinute la probele de bacalaureat, aşa că luni au fost depuse doar 441 de contestaţii, faţă de cele  866 făcute anul trecut. 

Potrivit inspectorului de specialitate al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Farkas Csaba Istvan, cei mai mulţi elevi covăsneni au fost nemulţumiţi de notele obţinute la limba şi literatura română. La această probă au fost depuse nu mai puţin de 173 de contestaţii. Rezultatele de la matematică au fost contestate de 98 de elevi, iar 32 de candidaţi care au susţinut examen la biologie au considerat că meritau note mai mari.

Şi la proba de  limbă maternă au fost 49 de elevi care au contestat notele, iar 40 de candidaţi au cerut recorectarea lucrărilor la geografie. Alte 9 contestaţii s-au înregistrat pentru rezultatele obţinute la fizică, 2 pentru informatică, 9 la chimie, 19 la istorie, iar restul contestaţilor în număr mai mic, la sociologie, psihologie, logică şi argumentare. La filosofie şi economie se pare că toţi elevii au fost mulţumiţi de notele obţinute pentru că nu s-au înregistrat contestaţii.

Anul trecut, după depunerea celor 866  de contestaţii, promovabilitatea la  Covasna a crescut cu  peste un punct procentual, de la 44,29 la sută la 45,92 la sută,

Emoţiile absolvenţilor care speră să obţină note mai mari, după rezolvarea contestaţiilor, se încheie pe 13 iulie, odată cu afişarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului.

Cea mai mare medie la examenul de bacalaureat a fost de 9,98 şi a fost obţinută de  un elev de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail