Obiectele de valoare mare, cele uşor de valorificat sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, care concep cele mai ingenioase modalităţi de a şi le însuşi, indiferent dacă acestea se află într-un magazin, într-un depozit sau în gospodării.

Orice verigă slabă în depozitarea, manipularea sau paza acestor bunuri şi valori va fi speculată de răufăcători, în săvârşirea unei infracţiuni. Contrar tuturor evidenţelor, din motive greu de înţeles, mulţi deţinători de valori ignoră cele mai elementare norme de autoprotecţie, devenind astfel victime sigure.

Luni,  în jurul orei 16.00, Poliţia Staţiunii Covasna a fost sesizată de un bărbat despre faptul că, în după-amiaza zilei de vineri, în timp ce se afla pe str. K.Csoma Sandor, autori necunoscuţi i-au sustras un telefon mobil, dintr-o borsetă. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii l-au  identificat pe principalul suspect, F. D, de 15 ani, localnic, care avea telefonul mobil asupra sa, aparatul fiindu-i restituit părţii vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În dimineaţa aceleiaşi zile, Poliţia Municipiului Sf. Gheorghe a fost sesizată printr-un apel telefonic prin Sistem Naţional Unic al Apelurilor de Urgenţă 112, despre faptul că, în zilele de la sfârşitul săptămânii trecute, persoane necunoscute au pătruns prin forţarea sistemului de închidere asigurare a unei anexe aparţinând unei societăţi comerciale, care deţine un punct de lucru în municipiul Sf. Gheorghe, pe str. Romulus Cioflec, de unde au sustras 20 bucăţi cornier din inox şi două bare din oţel, în valoare de  aproximativ 3.600 lei.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală au fost sesizaţi de administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Valea Crişului, despre faptul că, în noaptea de luni spre marţi, persoane necunoscute au pătruns în atelierul de reparaţii al societăţii de unde au sustras cablul de alimentare cu energie electrică din cupru, în lungime de  40 metri, cu diametrul de 20 mm, de la mai multe aparate electrice, iar de la staţia de transformare a energiei electrice care alimenta societatea, au sustras cablul electric multifilar cu diametrul de 70 mm, din cupru, în lungime de 10 metri.

În  toate cazurile, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, au făcut cercetarea locului faptei, au ridicat urme şi continuă cercetările pentru identificarea autorilor.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail