Miercuri seară, în Sala Mare a Teatrului din Sfântu Gheorghe a avut loc un concert caritabil care a avut drept scop strângerea de fonduri necesare pentru ajutorarea lui Emil Pantelimon, recent diagnosticat cu cancer. Evenimentul a fost impresionant, aducând laolaltă peste trei sute de oameni.

Timp de aproximativ două ore, mai mulţi muzicieni covăsneni dar şi din afara judeţului au susţinut un spectacol extraordinar, de mare ţinută, intitulat „La mulţi ani, Emil!”. Evenimentul a fost organizat de către un grup de oameni cu suflet mare, voluntari, tineri şi prieteni de-ai lui Emil Pantelimon, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Sfântu Gheorghe, diagnosticat recent cu cancer.

Artiştii Szilágyi Zsolt, Monica Opra, Diana Maria Logofătu – voce, violoniştii Fazakas Csaba, Vlad Măzărel, Izabela Dicu şi Mihaela Luca, flautistul Papp Csongor, trompetiştii Sorin Aftin, Paul Grosar şi Kádár Mihály, Ana Maria Negrea, Cserkesz Emese, Tőth Judith, Ámbrus Sándor – pian şi Snaps Vocal Band, alături de cântăreaţa de jazz Luiza Zan din Bucureşti, au urcat pe scenă şi au oferit publicului momente emoţionante ce vor rămâne, probabil, mult timp în memoria publicului. Banii strânşi din urnele amplasate la faţa locului vor fi folosiţi pentru tratamentul lui Emil.

Cei care s-au implicat în organizare s-au arătat mulţumiţi de desfăşurarea evenimentului.

„Mi s-a părut că a fost un gest de solidaritate exemplară, într-un oraş exemplar, aşa cum este Sfântu Gheorghe, pentru un om care a făcut foarte multe pentru această comunitate, deşi are o vârstă atât de fragedă. Cele peste trei sute de persoane prezente, dar mai ales artiştii extraordinari care au acceptat fără nici un fel de ezitare să participe la un asemenea eveniment, şi bineînţeles, banii care s-au strâns – peste 100 de milioane (n.r. lei vechi), ne fac pe toţi să credem că evenimentul a fost un succes, fără doar şi poate”, a declarat Mădălin Guruianu, unul dintre  prietenii lui Emil Pantelimon, care s-a implicat în organizarea evenimentului.

„Toţi artiştii au cântat foarte, foarte bine! Evenimentul a fost unul de mare ţinută!”, ne-a spus şi doamna profesoară Liliana Grosar, care este, de asemenea, un important organizator, şi cu care Emil Pantelimon a colaborat mult timp.

Anul trecut, Emil Pantelimon a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice. De-a lungul timpului, acesta s-a implicat în organizarea multor evenimente culturale, campanii şi evenimente publice. Proiectul „Seri Albastre” şi Festivalul de Colinde „Povestea din Ajun” dar şi cooptarea lui în echipa de organizare a Festivalului Internaţional „George Enescu’”, sunt doar câteva exemple în acest sens. În plus, Emil Pantelimon s-a dedicat şi activităţii politice, fiind preşedintele TNL Covasna.

Deşi a suferit deja o operaţie, greul nu a trecut încă, pentru Emil. Ca urmare, cei care doresc să facă donaţii, o pot face în contul:

EMIL PANTELIMON

RO 09 BTRL 015 012 01N 712 57 XX.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail