Asociaţia Vinca Minor, Custodia Ciomad – Balvanyos organizează două tabere de studii de 6 zile, la Băile Balvanyos.

Tinerii care vor să petreacă vacanţa de vară altfel, îmbinând utilul cu plăcutul, care vor să cunoască o arie protejată cu valori naturale deosebite sunt aşteptaţi să se înscrie în taberele pentru studenţi organizate de Asociaţia Vinca Minor.

Prima tabără va avea loc între 16-22 iulie (a.c), iar cea de-a doua va fi organizată între 23-29 iulie 2012.

Potrivit organizatorilor, scopul taberelor este prezentarea sitului Ciomad-Balvanyos şi al activităţilor custodiei, completarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice. Desigur, distracţia nu va lipsi. Sunt aşteptaţi aproximativ 20 de studenţi din judeţele Covasna şi Harghita, indiferent de specializare.

„Activităţile se vor desfăşura sub supravegherea echipei de custodie şi cu ajutorul unor specialişti. Pe parcursul săptămânii vor avea loc diferite prezentări şi ture, vor fi marcate poteci de studii, invitaţii vor avea ocazia să participe  la multe alte programe interesante”.

Cei interesaţi trebuie să se grăbească, deoarece se mai pot înscrie la tabere până la data de 1 iulie. Aceştia vor trebui să plătească un avans de 40 lei, jumătate din preţul întreg al unei tabere. În plus, în luna august, Asociaţia organizează o astfel de tabără şi pentru elevii din clasele V-VIII din cele două judeţe. Trebuie ştiut că locurile pentru elevi sunt deja ocupate.

Pentru înscrieri sau informaţii suplimentare, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0721-403147 sau pot trimite e-mail la adresa [email protected].

Asociaţia Vinca Minor a luat fiinţă în 2005, având scopul de a promova dezvoltarea durabilă la nivel regional, naţional şi internaţional, educaţia eco-civilă a populaţiei din regiune, prin crearea unui curent de opinie favorabil dezvoltării cunoştinţei ecologice, menit să schimbe comportamentul şi mentalitatea la nivel individual şi colectiv.

Asociaţia promovează învăţământul, cercetările ştiinţifice şi standardele menite să îmbunătăţească calitatea mediului, sprijină şi popularizează ecoturismul şi păstrarea tradiţiilor în rândul copiilor şi a tinerilor; organizează activităţi ecologice şi de ecologizare, promovează si sprijină acţiunile care au scop protecţia florei, faunei şi a valorilor pădurilor, efectuează cercetări privind cultura ambientului şi reabilitarea peisajului.

În februarie 2010, Asociaţia a obţinut custodia ariei protejate Natura 2000 Ciomad-Balvanyos.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail