Astăzi, la ora 14.00, în sala de sedinţe a Primăriei are loc sedinţa de constituire a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, la care participă şi prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu. Tot astăzi se constituie şi noul Consiliu Local al comunei Ilieni, la ora 12.30.

Reprezentanţii cetăţenilor din ultimii patru ani vor fi înlocuiţi de „promoţia 2012” a aleşilor locali.

În cursul zilei de ieri, prefectul a fost prezent şi la şedinţele de constituire a consiliilor locale din oraşul Covasna, a cărui fotoliu de primar a fost recâştigat de către Lorincz Zsigmond, precum şi la Târgu Secuiesc unde fostul senator UDMR, Bokor Tibor, i-a luat locul fostului primar PCM, Racz Karoly. Pe parcursul aceleiaşi zile au fost investite şi consiliile locale din comunele Brateş şi Catalina.

Potrivit ordinului prefectul judetului Covasna, Codrin Dumitru Munteanu, emis în data de 19.06.2012, până în data de 29 iunie sunt convocate şedinţele  de constituire a noilor consilii locale în toate oraşele şi comunele judeţului Covasna. Astfel, în cursul zilei de luni se vor constitui consiliile locale din Întorsura Buzăului, Barcani, Sita Buzăului, Vâlcele, Brăduţ, Turia şi Vârghiş, urmând ca marţi să vină rândul celor din Baraolt, Bixad, Ozun, Malnaş şi Micfalău. În cursul zilei de miercuri vor avea loc şedinţele de constuituire a consiliilor locale din  Dobârlău, Hăghig, Valea Mare, Chichiş şi  Boroşneu Mare,  joi la Bodoc, Ghidfalău, Reci şi Sânzieni, iar vineri la Zagon, Aita Mare, Arcuş, Belin şi Valea Crişului.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail