556 de  candidaţi covăsneni au obţinut certificat de utilizator experimentat la prima probă a examenului de Bacalaureat.

Potrivit ultimelor comunicate de reprezentanţii Inspecto­ratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna, la nivelul judeţului nostru doar 556 dintre candidaţii care au susţinut examenul  la proba orală la limba română, au obţinut certificat de utilizator experimentat. Alţi 508 dintre aceştia au obţinut un certificat de utilizator avansat iar 537 au obţinut certificat de utilizator mediu.

La prima probă a examenului de bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română, au participat în total 1.997 de elevi, 358 dintre aceştia fiind eliminaţi din examen pentru tentative de fraudă, iar 38 au absentat.

De astăzi până miercuri, 22 iunie, este programată proba de evaluare a competenţelor digitale. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină, este programată pentru perioada 25-27 iunie. Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2012  încep pe 2 iulie, cu proba la limba şi literatura română.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail