Societatea de Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, va avea o nouă staţie de producere a asfaltului, care va fi pusă în funcţiune, cel mai probabil, până la finele acestei luni.

Managerul judeţului Covasna, Kovacs Odon a declarat, luni, că investiţia se cifrează la circa 1,5 milioane de euro, iar o parte din piese au sosit deja.

„Vestea bună e că au ajuns deja 11 camioane cu piese pentru noua staţie de asfalt a Societăţii de Drumuri şi Poduri, în total 31 de camioane trebuie să sosească şi, dacă Dumnezeu e cu noi, în două săptămâni ar trebui să fie funcţională noua staţie de asfalt şi atunci sperăm ca asfaltul pe care îl folosim la lucrări deja să fie fabricat de firma noastră (…) Furnizorul aşa ne-a promis, că până la mijlocul lunii va fi funcţională această staţie, dacă cumva nu va fi pusă în funcţiune, atunci suntem nevoiţi să cumpărăm în continuare asfalt de la firmele din Braşov că altele nu prea sunt în zonă (…) Societatea Drumuri şi Poduri are resursele financiare asigurate pentru a plăti, este o investiţie imensă, de 1,5 milioane de euro care vor fi asiguraţi din bugetul Consiliului Judeţean Covasna, dar şi din resursele proprii ale firmei noastre” , a declarat pentru AGERPRES, Kovacs Odon.

Potrivit acestuia, staţia, care va fi amplasată în apropierea carierei de la Malnaş, va înlocui cele două staţii vechi de producere a asfaltului, care au fost scoase din funcţiune fiind poluante.

„Noi avem la Drumuri şi Poduri două staţii, dar sunt foarte vechi, au probleme de mediu, au de toate, nici nu le-am pornit anul ăsta. Am zis că facem un efort şi cumpărăm una nouă. Aceasta a fost fabricată în două luni de zile, producătorul ne-a făcut-o (…) şi va ajunge direct la locaţia unde este şi materia primă. Pe lângă cariera de la Malnaş, dorim să o montăm ca să nu mai facem gaze, să nu mai facem zgomote în buricul târgului, aici în Sfântu Gheorghe, unde întotdeauna avem probleme cu localnicii, cu Garda de Mediu (…) Una e că cumperi şi una să produci, normal că ceea ce se produce e mult mai ieftin decât ceea ce se cumpără, aproape jumătate, chiar 60% în anumite situaţii” , a mai spus Kovacs Odon.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail