În această seară, Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe va găzdui spectacolul extraordinar al artistei Andreea Annabella Soare.
Organizat de Fundaţia „Mihai Viteazul”, în colaborare cu Cenaclul literar „După amiezele poeziei”, al Colegiului Naţional Mihai Viteazul, evenimentul face parte din seria manifestărilor organizate în cadrul Festivalului „Tinere Talente”, ediţia a XVII-a.
Ca în fiecare an, Fundaţia „Mihai Viteazul” din municipiul Sfântu- Gheorghe organizează, la mijlocul lunii mai, o suită de manifestări cultural-artistice, în cadrul Festivalului „Tinere Talente.” După seria de spectacole susţinute de preşcolari şi de elevi de clasele I-IV şi după spectacolul de gală ce a avut loc sâmbătă, covăsnenii sunt invitaţi să ia parte, în această seară, de la ora 18, la Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene, la un alt eveniment deosebit ce o va avea în centru pe artista Andreea Annabella Soare.
Născută în Bârlad şi stabilită în Buzău, Andreea Annabella Soare este o artistă desăvârşită care a obţinut trei premii I la concursurile de creaţie literară în limba franceză, din Franţa şi Maroc, precum şi un premiu de onoare la Festivalul Internaţional de creaţie şi interpretare artistică (Maroc).
După cum ne-a mărturisit acesata, pasiunea pentru creaţia literară şi-a descoperit-o de mică, din clasele primare, când a început să scrie poezii. „La acea vreme am fost remarcată, şi mi s-a spus că am talent. Apoi, mai târziu, am participat şi am reuşit să obţin nişte premii la concursuri de creaţie artistică, de creaţie literară în Paris şi Maroc”, ne-a spus artista. În plan muzical, Andreea Annabella Soare a avut parte de colaborări cu artişti de renume, cum este Ion Dichiseanu, a participat la turnee prin ţară dar şi la emisiunea „Atenţie, se cântă”, moderată de Horia Moculescu, difuzată pe TVR 2.
Aflată pentru prima dată la Sfântu Gheorghe, artista din Buzău le-a pregătit covăsnenilor un spectacol de excepţie care cuprinde un moment Caragiale, puţină muzică populară românească, din toate regiunile, puţină muzică instrumentală, un Caffe Concert şi, în încheiere, un mic fragment din Marşul Radetzky de Johann Strauss, dar şi puţină muzică uşoară, din creaţia proprie.
Moment al Cenaclului literar „După amiezele poeziei”
În cadrul spectacolului din această seară, membrii cenaclului literar „După amiezele poeziei” al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, elevi de clasa a XII-a, coordonaţi de doamna profesoară Maria Stoica, vor primi diplome de onoare, ca o formă de exprimare a gratitudinii pentru activitatea fructuoasă din cadrul cenaclului.
Festivalul „Tinere Talente” se va încheia sâmbătă, 2 iunie, când Fundaţia Mihai Viteazul organizează o excursie la Dumbrava Sibiului şi Sibiu, pentru cei care au participat la spectacolelor desfăşurate în cadrul acestei ediţii.
Cofinanţatori ai Festivalului sunt Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Municipal Sfântu Gheorghe.
Ana Alina Costache