Centrul de Cultură Arcuş organizează, în această seară, un splendid concert cameral în cadrul căruia îşi dau concursul membri Cvartetului „Tiberius” – Molnár Tibor – vioară I, Lokodi Károly – vioară II, Molnár Józsesf – violă, Zágoni Előd – violoncel şi violonistul Alejandro Drago (SUA).
Potrivit unui comunicat de presă emis de Centrul de Cultură Arcuş, concertul are loc la ora 19, la Castelul de la Arcuş, iar programul va cuprinde: un Rondo de Franz Schubert, Concertul pentru vioară în re-minor de Felix Mendelssohn Bartholdy şi Anotimpurile – Toamna, de Antonio Vivaldi.
Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un autobuz cu plecare din faţa Teatrului, la ora 18.30.
•
Cvartetul s-a înfiinţat în anul 1994 şi a fost remarcat, pentru prima oară, de dl. Profesor Devich Sándor, cu ocazia cursului de măiestrie ţinut de acesta la Cluj. În prezent, Cvartetul se mândreşte cu numeroase concerte, atât în ţară, cât şi în străinătate. În anul 1996 a obţinut locul II la Concursul Internaţional Mozart la Cluj, urmat de premiul I, Erste Wiener Klassik Preis, pentru cea mai bună interpretare a clasicilor vienezi, obţinut în anul 2004, în Austria. Apoi, în septembrie-octombrie, în organizarea Raymond Weiss Artist Management, Tiberius Quartett a susţinut 15 concerte în SUA. Din luna aprilie a anului 2008, cu sprijin financiar acordat de Consiliului Judeţean Mureş, Cvartetul a primit statut independent. În prezent, Cvartetul „Tiberius” funcţionează în cadrul Filarmonicii de Stat din Tg.Mureş.
•
Alejandro Drago – „Dragostea lui Alejandro Drago pentru muzică a început cu muzica de baruri pe vremea când îşi acompania mama, care era dansatoare. În Argentina a studiat cu Elias Khayat şi Szimszia Bajour, în 1991 primind o bursă de stat de cinci ani în Rusia. A absolvit Academia de Muzică Ceaikovki din Moscova în clasa profesoarei Marina Yashvili. Obţine Premiul Special la Concursul Internaţional de Vioară „Rodolfo Lipizer” şi obţine premiul III la concursul „Petar Konjovich”. În 1997, la Buenos Aires, în cadrul Concursului Tinerelor Talente ale Muzicii Clasice obţine premiul I. În perioada 1995–1996 este membru al orchestrei „Homo Ludens”, în 1998 este coordonatorul „Fundacion Orquesta Mercosur”, care şi-a propus promovarea culturii muzicale în rândul tinerilor din Argentina, Brazilia, Uruguay şi Paraguay. Este profesor universitar, susţine cursuri de măiestrie şi are concerte cu orchestre de seamă ale lumii. Acordă o atenţie deosebită nu numai promovării tangoului în lume (este fondatorul şi directorul artistic al „Moskwa Tango”), dar transcrie şi muzică populară ţigănească, maghiară, românească şi rusă”, se arată în comunicat.
Ana Alina Costache