În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia comemorării a trei secole de la naşterea cărturarului şi preotului reformat Bod Péter, Consiliul Judeţean Covasna şi Biblioteca Judeţeană organizează un tur ciclist memorial.

Potrivit informaţiilor postate pe blogul bibliotecii, turul este programat să se desfăşoare pe durata a şase zile, în perioada 18-30 iunie 2012 (alegerea zilelor făcându-se şi în funcţie de prognoza meteo). Participanţii vor parcurge o distanţă de circa 350 de km, pe ruta Cernat – Făgăraş – Aiud – Ighiu (jud. Alba).

Organizatorii evenimentului aşteaptă înscrierea unor biciclişti experimentaţi, cu vârsta de cel puţin 16 ani, la adresa [email protected] sau [email protected], sau la numărul de telefon 0267-351-609 sau 0733-009-016, până la data de 10 iunie 2012. Cei interesaţi trebuie să se grăbească să se înscrie, deoarece locurile disponibile se ocupă în ordinea înscrierilor.

Născut în 1712, la Cernatul de Sus, Bod Péter a fost istoric literar, cercetător al dreptului bisericesc şi al istoriei bisericii, scriitor, preot reformat, personalitate marcantă a culturii transilvănene progresiste din secolul al 18-lea, pionier al iluminismului maghiar.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail