Astăzi, la Montpellier (Franţa), încep Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină atât pentru juniori cât şi pentru seniori.

Printre cei 300 de sportivi care vor lua startul la ediţia cu numărul 30 a C.E., se numără şi gimnastul Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, Emanuel Bădilă. Alături de sportivul covăsnean, în echipa naţională de juniori a României mai sunt gimnaştii: Daniel Rădeanu (CSS Reşiţa), Adrian Popa (CSS Timişoara), Liviu Necsa (CSM Bistriţa) şi Andrei Savu (CSM Lugoj).

Liviu Botoş,  antrenorul secţiei de gimnastică a CSM Sfântu Gheorghe, a menţionat faptul că echipa noastră este una dintre cele mai tinere formaţii prezente în competiţie, cu o medie de vârstă de 16,8 ani. Deşi trebuie să  facă faţă unor reprezentante puternice precum cele din Rusia, Marea Britanie, Elveţia, Franţa, Germania, echipe mult mai omogene, în componenţa cărora evoluează gimnaşti mai experimentaţi decât reprezentanţii României, cu toţii speră să se întoarcă acasă, cu cele mai bune rezultate.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail