Mai multe instituţii de învăţământ superior din ţară şi străinătate îşi vor prezenta oferta educaţională în cadrul unei burse care va fi organizată săptămâna aceasta în municipiul Sfântu Gheorghe.

Zsigmond Jozsef

Organizatorii – Centrul de Informare Europe Direct Sfântu Gheorghe şi Centrul de Resurse pentru Tineret – au adresat invitaţii de participare unui număr de 67 de universităţi din Europa, iar printre cele care au confirmat prezenţa la eveniment se numără Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta, precum şi Universităţile din Szeged, Debrecen şi Szent Istvan din Godollo (Ungaria), Veliko Turnovo University din Bulgaria, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Sapientia, Universitatea Bucureşti, Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca.

Reprezentantul Centrului de Resurse pentru Tineret, Zsigmond Jozsef a declarat ieri pentru AGERPRES că reprezentanţii universităţilor din ţară şi de peste hotare vor avea standuri în cadrul cărora îşi vor face cunoscute ofertele educaţionale, posibilităţile de accesare a burselor şi de participare la schimburi de experienţă. Bursa, care se va desfăşura în perioada 24-26 mai la sediul Extensiei din Sfântu Gheorghe a Universităţii Babeş-Bolyai, se adresează atât tinerilor care vor să urmeze o facultate sau să se perfecţioneze, cât şi dascălilor interesaţi să participe la diverse programe educaţionale.

Dealtfel, cu acest prilej va fi organizată şi o conferinţă, intitulată “Arborele cunoaşterii în Europa”, în cadrul căreia vor fi prezentate o serie de rezultate obţinute prin programul Erasmus.

“Prin această conferinţă dorim să stârnim printre elevii de liceu şi studenţi interesul pentru munca de cercetare şi învăţare continuă”, a declarat Zsigmond Jozsef.

Acesta a menţionat că “Bursa universităţilor europene” este organizată cu sprijinul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi se înscrie în cadrul programului “Sfântu Gheorghe capitală culturală şi de tineret a Ţinutului Secuiesc”, derulat în parteneriat cu Primăria municipiului.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail