Programul „Dăm valoare rablei tale”, iniţiat de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe cu scopul de a elimina din trafic maşinile vechi şi poluante, va demara vineri, 9 aprilie, iar autorităţile locale promit să suplimenteze bugetul de un milion de lei, prevăzut pentru acest proiect, dacă vor exista mai multe cereri decât cele preconizate.

„Programul Rabla începe mâine, aşa cum am promis, după adoptarea bugetului, dar rugămintea mea este la cetăţeni să nu vină toată lumea mâine să îşi depună dosarul sau luni, să nu vină toată lumea deodată pentru că este o sumă destul de mare, de un milion de lei în buget şi în cazul în care vor fi mai multe solicitări pentru acest proiect vom face în aşa fel încât să putem rezolva toate cererile sau cât mai multe cereri”, a declarat joi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a mai menţionat că banii pentru acest program vor fi luaţi din fondul de rezervă, care are o valoare totală de 8,5 milioane de lei.

Prin acest program, Primăria va acorda solicitanţilor câte 3.000 de lei pentru autoturismele mai vechi de 10 ani predate la un centru autorizat de casare sau colectare.

„Primăria acordă solicitanţilor 3.000 de lei pentru fiecare autoturism pentru transport de persoane cu o capacitate de 2-7 locuri, predat la un centru autorizat de casare/colectare autovehicule, care a fost înmatriculat de cel puţin 10 ani în municipiul Sfântu Gheorghe şi s-a aflat în proprietatea acestora de cel puţin 3 ani. Solicitanţii pot fi persoane fizice sau juridice care au domiciliul/sediul în Sfântu Gheorghe”, au completat reprezentanţii Primăriei, într-un comunicat de presă, postat pe pagina de internet a instituţiei.

Potrivit sursei citate, scopul programului este de elimina autoturismele vechi şi poluante, care ocupă domeniul public şi aşa supraaglomerat şi de a întineri parcul auto al oraşului.

Solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii,cum ar fi să aibă domiciliul sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să nu aibă restanţe la bugetul local şi să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au primit şi nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

De asemenea, trebuie să se angajeze că în următorii 3 ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani, în caz contrar vor trebui să returneze suma de 3000 lei obţinută prin acest program.

În Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate sunt mai vechi de 10 ani, iar potrivit calculelor făcute de autorităţile locale, suma de 1 milion de lei ar fi suficientă pentru scoaterea din circuit a 333 de autoturisme vechi.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail