Campania de vaccinare anti-COVID a început duminică, la ora 9:00, la Institutul Matei Balș din Capitală. Prima persoană vaccinată este o asistentă din cadrul unității medicale. „Nu, nu m-a durut”, a declarat Mihaela Anghel, primul cadru medical care a primit serul de imunizare.

Campania a debutat duminică, 27 decembrie, în două spitale din București și în alte opt spitale din țară, dar și in mai multe state europene. Prima tranșă simbolică de 10.000 de vaccinuri BioNTtech/Pfizer a fost adusă sâmbătă la Institutul Cantacuzino din Capitală, de unde este distribuită în șase centre regionale.

Peste 3.000 de doze de vaccin anti-COVID vor fi distribuite în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului din țară. Acestea sunt doar pentru prima administrare, iar la data rapelului va pleca de la Institutul Cantacuzino tranșa necesară.

România va beneficia în total de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, urmând să primească săptămânal între 140.000 și 150.000 de doze. Următoarea tranșă de 144.000 de doze de vaccin este așteptată în 28- 29 decembrie.

https://ziare.com/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail