Săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe organizate cu prilejul Zilei Europei, autorităţile locale din oraşul Covasna au semnat acordul de continuare a activităţilor alături de oraşul înfrăţit, Nagykanizsa din Ungaria.

Viceprimarul Thiesz Janos a menţionat faptul că, până în prezent, relaţiile de înfrăţire cu oraşe din ţări vecine au constat, în mare parte, din schimburi culturale. Însă, pe mai departe, reprezentanţii autorităţii locale din staţiune îşi  doresc să extindă aceste colaborări, în sensul promovării oraşului Covasna, în afara graniţelor ţării,  prin intermediul omologilor săi din oraşele înfrăţite.

„Săptămâna trecută, la invitaţia oraşului înfrăţit Nagykanizsa, am participat la o conferinţă alături de reprezentanţi din celelalte oraşe înfrăţite cu oraşul din Ungaria – un oraş din Croaţia şi unul din Austria. Cu această ocazie s-a semnat un fel de acord prin care să continuăm activităţile care ne leagă (…) Pe viitor ne dorim să facem şi mai cunoscut oraşul Covasna, prin intermediul oraşelelor înfrăţite. (…)  Noi ne dorim ca această staţiune să aibă locul ei de cinste în Europa şi în lumea întreagă. Covasna merită, este cunoscută şi trebuie să fie un oraş şi o staţiune ca la carte”, a declarat viceprimarul Thiesz Janos.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail