„Partidul Mişcarea Populară (PMP) a fost în ultimii ani una dintre cele mai active organizaţii politice din judeţul Covasna, implicându-se, prin reprezentanţii săi, în dezvoltarea zonei şi soluţionarea problemelor cetăţenilor.„- se arată într-un comunicat de presă transmis către redacția Mesagerul de Covasna, de reprezentanții Biroului de presă al PMP Covasna

 

Potrivit sursei citate, senatorul  Gheorghe Baciu şi deputatul Alexandru Teacă au susţinut, de la tribuna Parlamentului, proiectele comunităţilor locale, au venit cu propuneri legislative, au semnalat aspecte care contravin ordinii constituţionale şi au luat atitudine faţă de derapajele politice ale guvernanţilor la nivel central şi local, stând dovadă în acest sens cele peste 200 de declaraţii politice şi interpelări.

 

„De asemena, prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, numit în funcţie la propunerea PMP, şi-a făcut pe deplin datoria, reuşind să gestioneze problemele în această perioadă extrem de dificilă generată de pandemia de coronavirus.

 

PMP a făcut o opoziţie constructivă, urmărind transpunerea unor obiective pe care le-a promovat permanent, cum ar fi reducerea numărului de parlamentari la 300 de persoane şi alegerea primarilor în două tururi, obiective care nu s-au putut realiza din cauza partidelor majoritare.

 

Acestea au boicotat şi acum atingerea pragului electoral de către PMP, refuzând să susţină contestaţia privind rezultatul scrutinului şi renumărarea voturilor. Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta, fie de stânga, au votat împotriva solicitării PMP şi cu siguranţă că după renumărarea voturilor rezultatul final ar fi fost diferit.

 

Din afara Parlamentului, PMP va continua lupta politică, inclusiv prin europarlamentarii săi şi prin aleşii din administraţia publică locală, primari şi consilieri, pentru a reprezenta oamenii care cred în acest partid autentic de dreapta, ataşat valorilor creştin-democrate, asumărilor conservatoare şi tradiţionaliste.

 

La nivelul judeţului Covasna, PMP va continua să susţină demersurile iniţiate de administraţiile locale, printre care se numără refacerea podului de la Budila şi a căii ferate distruse de inundaţii şi introducerea gazului metan în zona Întorsurii Buzăului.

 

De asemenea, conducerea organizaţiei este deschisă să acorde tot sprijinul necesar actualilor parlamentari care reprezintă cetăţenii judeţului Covasna, indiferent de etnie, dar, în acelaşi timp, va lua poziţie şi va sancţiona orice atitudine pasivă privind interesele comunităţii.

 

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară, întrunit miercuri, 16 decembrie 2020, a hotărât organizarea Congresului PMP în perioada 6-7 martie 2021, pentru alegerea unei noi conduceri naționale și stabilirea direcției politice pe care partidul o va asuma în continuare.

 

Partidul Mișcarea Populară, prin cei peste 2000 de consilieri locali, peste 70 de consilieri județeni și consilieri generali ai Capitalei și 49 de primari, este al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali.

 

Le mulțumim tuturor celor care au votat Partidul Mișcarea Populară la alegerile din acest an, le mulțumim tuturor celor care s-au solidarizat cu PMP în această perioadă și îi asigurăm că vom face tot posibilul pentru ca împreună să consolidăm și să reclădim proiectul PMP.”- se mai arată în comunicatul de presă.

 

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail