Una dintre atracţiile Zilelor Sfântu Gheorghe o reprezintă, şi în acest an, “Târgul de produse tradiţionale” a cărui deschidere oficială are loc astăzi, la ora 11.

Amplasat faţă în faţă cu Colegiul Naţional „Mikes Kelemen”, cu intrare din str. Kós Károly, târgul de bucate tradiţionale reprezintă un pol de atracţie pentru toţi cei care sunt în căutarea produselor  autentice, a bucatelor realizate după reţete tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate. Târgul îşi propune să promoveze fermierii şi producatorii de specialităţi tradiţionale de calitate şi, totodatã,   să prezinte produse tradiţionale locale.

În cadrul expoziţiei de produse tradiţionale  vizitatorii au posibilitatea sã achiziţioneze miere de albine, siropuri naturale,  produse din piele prelucrată şi lemn, ceramică şi costume populare, brânzeturi  precum şi produse din carne.

Tur pietonal şi zbor deasupra oraşului

Centrul Turistic din cadrul primăriei  Sfântu Gheorghe organizează astăzi, începând cu ora 12.00,  un tur pietonal prin mica noastră urbe.

Primarul Antal Arpad, a declarat că, în cadrul acestui tur  vizitatorii oraşului dar şi cetăţenii doritori au posibilitates să descopere toate secretele lui, cu povestiri atractive şi plimbări pline de frumuseţe. “Este o invitaţie adresată celor care doresc să descopere cu alţi ochi oraşul în care trăiesc, să-l aprecieze şi, nu în ultimul rând, să-l iubească”, a declarat  Antal Arpad. Plimbarea inedită  are punctul de plecare din faţa primãriei.

De asemenea, începând de astăzi până  duminică,  între orele 17-.00-19.00,  se va lansa  un balon cu aer cald, care va pluti pe cerul albastru, deasupra oraşului. Spectacolul inedit reprezintă un cadou dedicat locuitorilor oraşului dar şi vizitatorilor, din partea clubului “Rotary”. Potrivit organizatorilor, dacă vremea va fi frumoasă, amatorii de senzaţii tari vor avea prilejul de a face o călătorie deasupra oraşului.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail