Doar nouă persoane cu COVID-19 mai sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, singurul din judeţul Covasna care tratează pacienţi cu acest diagnostic, informează luni Prefectura Covasna.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de internet a Prefecturii, de la începutul pandemiei şi până în prezent în judeţul Covasna au fost diagnosticate cu COVID 19 un număr de 230 de persoane, dintre care 191 s-au vindecat, iar 9 sunt internate în continuare la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe.

Prefectul Iulian Todor a explicat că în statistică sunt cuprinşi şi pacienţii din judeţul Covasna confirmaţi pozitiv care au fost trataţi în alte spitale din ţară, cum ar fi Braşov şi Cluj.

Până în prezent, în judeţul Covasna s-a înregistrat decesul a opt persoane diagnosticate cu COVID-19, care sufereau şi de alte boli.

Prefectura Covasna mai informează că numărul testelor pentru depistarea COVID-19 realizate până în acest moment la nivelul judeţului este de 4.593.

„În carantină instituţionalizată se află un număr de 56 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2, iar alte 911 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, se mai menţionează în comunicat.

Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe rămâne în continuare „spital COVID”, prin ordin al ministrului Sănătăţii, dar în paralel va relua, treptat, şi tratamentul pacienţilor cu alte patologii.

„Ordinul rămâne valabil, dar e nevoie să mergem înainte, aşa că ne reorganizăm, ne regrupăm ca să putem asigura asistenţă medicală pentru toată lumea”, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului, Andras Nagy Robert.

Acesta a mai spus că începând cu data de 2 iunie îşi vor relua activitatea mai multe cabinete medicale din cadrul Policlinicii spitalului, respectiv Obstetrică-Ginecologie, Reumatologie, Medicină Internă, Hematologie, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie, Oncologie, Pediatrie, Diabetologie, Endocrinologie, Neurologie, Cardiologie, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică şi Psihiatrie Adulţi, iar programările se pot face începând de luni, 25 mai, deocamdată exclusiv online, pe site-ul www.spitfog.ro.

Andras Nagy Robert a mai spus că o parte din consultaţii se vor face online, prin telemedicină, iar cei care vor veni la spital pentru consultaţii şi tratament vor trece în prealabil printr-un triaj epidemiologic.

Tot de luna viitoare, conducerea spitalului intenţionează să reia treptat activitatea tuturor secţiilor interne, iar în acest scop vor fi delimitate clădirile şi circuitele pentru pacienţii COVID şi non-COVID şi va fi înfiinţat un post de urgenţă separat pentru persoanele suspecte sau infectate cu noul coronavirus.

AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail