Ceea ce în cursul săptămânii trecute reprezenta doar o țintă a conducerii Spitalului Județean de Urgență Sf.Gheorghe, în mai puțin de două săptămâni va deveni realitate. Astfel, începând cu data de 2 iunie a.c, activitatea în unele cabinete de specialitate ale Policlinicii va fi reluată, a anunțat managerul unității medicale, Andras Nagy Robert, în cadrul unei unei videoconferinţe de presă ce a avut loc ieri.
Potrivit acestuia, începând de luni, 25 mai a.c., persoanele care au nevoie de o consultație medicală se pot programa, online, pe site-ul http://spitfog.ro/programari-online.
„Noi am schiţat un plan, şi cât de cât l-am finalizat în cadrul Comitelului director. Am stabilit nişte paşi de urmat, în perioada următoare, în vederea pornirii activităţii medicale a spitalului. O să deschidem cabinetele în specialitățile Oncologie, Hematologie, Reumatologie, Cardiologie, Medicină internă, Neurologie, Pediatrie, Gastroenterologie, Endocrinologie, Diabetologie, Obstetrică-ginecologie, Urologie, Nefrologie și Psihiatrie adulți, respectiv copii, plus Neurologia pediatrică, toate începând cu 2 iunie, pentru că 1 iunie e zi liberă. Totodată, se deschide posibilitatea efectuării de investigații medicale paraclinice, adică laboratorul de imagistică medicală, deocamdată doar pentru rezonanță magnetică și CT (computer tomograf-n.red). Acest lucru înseamnă că începând de luni se vor putea face programări online, doar online, vreau să subliniez acest lucru, deocamdată, pentru consultații medicale la aceste specialități. Și în continuare, o parte dintre aceste consultaţii vor fi făcute online, prin telemedicină.”
Respectați programările și măsurile impuse de starea de alertă!
Managerul Spitalului Județean de Urgență Sf.Gheorghe adresează rugămintea către pacienți, și cu această ocazie, să respecte ora la care sunt programați la consultație, în Policlinică, pentru a nu se crea aglomerări de persoane în fața cabinetelor medicale, care ar putea duce la încălcarea regulilor de distanțare socială impuse din cauza pandemiei de coronavirus.
„Cei care vor veni în spital la consultaţii vor trece printr-un triaj prealabil, așa cum ne-am obișnuit și până acum. În toate situațiile, rugămintea noastră pentru pacienți este să respecte programările, și doar în cazuri justificate să îi însoţească doar o singură persoană. Atât pacienții cât și însoțitorii trebuie să poarte mască chirurgicală de protecţie. (…) Rugăm pacienții să nu vină mai repede cu ore sau jumătăţi de oră înainte de ora programată, și să se axeze pe respectarea măsurilor care sunt valabile şi în cadrul Policlinicii, de a păstra distanța dintre persoane”, a spus managerul spitalului, Andras Nagy Robert.
Maria CREȚU-GRAUR