Despărţământul Cluj al Astrei a luat la cunoştinţă de metodele perfide al UDMR-ului de a câştiga victorii contra României prin numeroasele proiecte de legi pe care le-a întocmit şi prin care a obţinut şi vrea în continuare să obţină cât mai multe beneficii materiale şi politice de dezmembrare a României şi a instituţiilor statale româneşti, cu sprijinul Ungariei.

Nu ne referim aici la proiectul de lege, deja cunoscut, de autonomie teritorială şi de atac la adresa statului naţional român unitar, proiect anticonstituţional şi e de mirare cum de a fost înregistrat la Parlamentul României, nici la Legea privind aprobarea Codului Administrativ. Ne referim la încă două proiecte de legi care sunt pe rol la Parlament şi care pot fi oricând aprobate din necunoştinţă de cauză, dat fiind faptul că în Parlamentul României sunt numeroşi analfabeţi politic. Unul dintre proiecte este cel înregistrat sub numărul pl 535 pentru modicarea Ordonanţei de urgenţă nr. 94/2000 privind retrocedarea unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România. Acest proiect, dacă ar fi aprobat, ar însemna ca uriaşe averi ale fondurilor tereziene, care nu au fost niciodată în proprietatea cultului romano-catolic, dintr-o semnătură de condei ar fi date în proprietate – nu retrocedate, că termenul nu este deloc corect – cultului romano-catolic din România şi toate palatele liceelor foste în administrarea romano-catolicilor ar reveni, acum printr-o lege a României – că doară numai proiectul este al UDMR – romano-catolicilor. Acest proiect pl 535 prevede la capitolul 1e că se consideră că au aparţinut cultelor religioase din România „imobile (construcţii şi terenuri) care au fost proprietatea unor fonduri…”, deci se recunoaşte că n-au fost proprietatea cultului respectiv, dar acum, în mod extrem de abuziv – numai comuniştii îndrăzneau să facă ce voiau ei cu proprietatea cuiva – să se şteargă proprietatea fondurilor şi să se împroprietărească cu miliarde de lei, cu  sute şi sute de hectare de pământ arabil şi păduri, cu imobile numeroase, desigur, cultul romano-catolic din România. Ce stat serios din lume distruge o proprietate a cuiva, printr-o lege, şi o dă altcuiva, în mod abuziv şi complet arbitrar? Iată, aşadar, până unde merge ofensiva UDMR-ului în România! Fondurile tereziene, cu averi imense, au fost cea mai mare deturnare de fonduri publice făcute de Statusul Romano-Catolic din Transilvania de la 1867 până la 1948. În proiectul de lege ele apar cu titlul nevinovat de fonduri. Instituţia Parlamentului României, ca una dintre marile instituţii ale statului român, este folosită, iată, de UDMR, ca instrument pentru a lovi în cele mai mari interese ale ţării şi în demnitatea naţiunii noastre!

Celălalt proiect de lege fabricat de UDMR şi înregistrat la Parlamentul României, este cel înregistrat cu nr. pl 896 şi are expunerea de motive em 896 prin care UDMR-ul vrea pur şi simplu să lovească în instituţia Arhivelor Naţionale ale României, să dezmembreze această nobilă formă de reprezentare a statului român. Perfidia UDMR-ului duce până acolo încât nici nu s-a consultat cu cultele româneşti dacă vreau şi ele să dezmembreze Arhivele Naţionale şi dacă au spaţiu ca tone întregi de arhive să fie duse pe aiurea ca să se distrugă, numai pentru că aşa vrea UDMR-ul. A se vedea  includerea retrocedării imobilelor, cu tot cu averea mobilă, inclusiv arhivele, cărţile de la marile biblioteci naţionale şi picturile, chiar dacă nu mai sunt în acel imobil, se scrie că-s „transportate în altă locaţie”, nu se spune clar că-s la Arhivele Naţionale, la biblioteci şi muzee. Aceste arhive conţin documente extrem de preţioase despre trecutul românilor transilvăneni, nu numai despre cultele maghiare de odinioară, românii din sate întregi româneşti erau iobagi la culte maghiare în trecutul istoric atât de întunecat.

Atragem atenţia, cu respect, Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei României să nu fie nicidecum aprobate aceste proiecte-pumnal contra României, contra intereselor noastre naţionale.

Despărţământul Cluj al Astrei

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail