Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat marţi demararea procedurilor oficiale pentru trecerea clădirii fostului hotel ‘Hungaria’ din proprietatea statului român în cea a municipiului, în vederea reabilitării şi introducerii ei în circuitul turistic şi cultural.

Clădirea, care găzduieşte în prezent Oficiul Judeţean de Poştă Covasna, se află în domeniul public al statului român şi în administrarea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale prin Compania Naţională “Poşta Română”.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că este vorba despre o clădire monument istoric emblematică pentru acest oraş, care se află, din păcate, într-o stare avansată de degradare şi necesită lucrări urgente de consolidare şi reabilitare. Dealtfel, autorităţile locale au obţinut deja promisiunea conducerii Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional că va aloca fondurile necesare prin Programul naţional de reabilitare a monumentelor istorice.

Clădirea a fost construită în anul 1907 cu destinaţia de hotel şi restaurant.

Dacă transferul va fi aprobat, atunci birourile şi ghişeele Oficiului Judeţean de Poştă Covasna vor fi mutate în clădirea din centrul municipiului, aflată în proprietatea Romtelecom, care a fost reabilitată şi modernizată anul trecut.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail