Constantin Pătru (PDL) susţine participarea pe o listă comună a partidelor româneşti la alegerile locale din Târgu Secuiesc

La începutul săptămânii trecute, în paginile ziarului nostru am relatat despre iniţiativa domnului Constantin Pătru, membru PDL, de formare a unei alianţe româneşti între toatele partidele reprezentate în zonă, pentru alegerile locale din Târgu Secuiesc, singura care ar da şansa câştigării unui loc în Consiliul Local. Iar pentru că până la depunerea candidaturilor nu mai e mult timp, acesta a ţinut să facă un apel către reprezentanţii USL, PNG şi PRM  pentru a-şi uni forţele şi a merge pe o singură listă comună în alegeri.

Unde-s mulţi puterea creşte

În cursul zilei de ieri, Constantin Pătru, cunoscut om de afaceri din Târgu Secuiesc, care şi-a anunţat intenţia de a candida la primăria Târgu Secuiesc, a declarat că merită să facă toate eforturile pentru a-i determina pe liderii celorlalte partide româneşti din judeţ să intre în această alianţă, “pentru a nu mai epuiza” voturile românilor din oraşul breslelor, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale anterioare.

„De doi-trei ani mă chinui să fac un apel la unitate, către toate forţele politice din Târgu Secuiesc, deoarece numai împreună putem reuşi să obţinem  un loc-două în Consiliul Local. Îmi doresc să-i fac pe toţi liderii politici locali să înţeleagă faptul că politica ce se face, sau mai bine zis ar trebui să se facă în Tg. Secuiesc, diferă în totalitate de tot ce se întâmplă în restul teritoriului, iar dacă mergem pe o listă comună nimeni nu are de pierdut. Dacă o luăm tehnic, potrivit datelor ultimului recensământ, chiar dacă nu sunt oficiale, populaţia municipiului Târgu Secuiesc este de 18.000  locuitori, din care peste 1.500 de români, deci undeva 8%. Ca urmare, doar dacă suntem uniţi reprezentăm o forţă care poate fi luată în seamă, şi  trebuie neapărat să ajungem în Consiliul Local unde avem şansa să ridicăm problemele în mod oficial, şi să le şi rezolvăm, în mod onorabil”, ne-a spus dl. Pătru.

Acesta a menţionat că prezenţa consilierilor români în Consiliul Local al oraşului Târgu Secuiesc ar da şansa  aleşilor, în numele comunităţii pe care o reprezintă, să facă cunoscute problemele cu care se confruntă românii din zonă, posibilitatea  depunerii unor proiecte de hotărâre în plan economic, social, cultural, care să vină în sprijinul lor şi care, totodată, să contribuie la binele comunităţii.

Pe bună dreptate, Constantin Pătru se întreba: “Cum poţi să mergi să susţii un proiect pentru finanţare, indiferent din  care partid faci  parte, dacă nu ai o calitate oficială? Cum poţi să găseşti un investitor – cum de altfel eu am găsit în 2009, care dorea  să investească într-un parc industrial ?  În ce  calitate să-l invit în zona Tg. Secuiesc?  Ce garanţie pot să-i ofer dacă nu am o calitate oficială să pot să introduc un proiect de hotărâre de consiliu, să pot să-i acord sprijin oficial, să-l putem îndruma spre avize, parte tehnică, eventual să-i oferim nişte facilitate cum ar fi scutirea de la plata impozitelor locale, pentru un anumit termen, în contrapartidă cu  crearea unor locuri de muncă?“.

„Dacă ne dăm la o parte, ne autoeliminăm”

Constantin Pătru a menţionat faptul că, dacă există convingerea că locuitorii români din Târgu Secuiesc sunt marginalizaţi, acest lucru se datorează, într-o oarecare măsură, insuficientei implicări din partea acestora, în viaţa urbei.

“Dacă noi transmitem un semnal că ne dăm deoparte, nu vrem să participăm la viaţa socială, nu vrem să participăm politic, să ne implicăm în cadrul Consiliului Local cu diverse teme, cu diverse proiecte, normal că ne autoeliminăm. Întotdeauna am fost daţi deoparte şi nu am fost trataţi ca atare, tocmai din vina noastră, că nu am făcut apel la unitate, pentru a avea un reprezentant la masa la care se iau deciziille“, a conchis viitorul candidat la Primăria Târgu Secuiesc.

Maria Graur

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail