Unele dintre cele mai obisnuite lucruri pe care le faci zi de zi pot avea un impact major asupra podoabei tale capilare. De exemplu, faptul ca uiti sau nu doresti sa iei micul dejun, care nu degeaba este considerat cea mai importanta masa a zilei.
Lipsa vitaminelor si mineralelor survenita in urma faptul ca nu te hranesti dimineata poate provoaca caderea si incetinirea procesul de crestere al parului. Tocmai de aceea, specialistii recomanda sa iei un mic dejun sanatos si sa incluzi alimente precum migdale, capsuni, oua si scortisoara, pentru ca acestea sunt impulsul de energie de care are nevoie podoaba capilara.
Si unele obiceiurile menite sa iti sporeasca frumusetea parului se dovedesc a fi, de fapt, foarte daunatoare. Hairstylistii spun ca folosirea prea multor tratamente cu chimicale poate duce la subtierea si ruperea firului.
Iata ce alte lucruri mai sunt nocive pentru par:
Iti scarpini des scalpul
Daca observi des ca iti bagi mana in par pentru a-ti scarpina pielea de pe cap, trebuie sa te opresti. Acest obicei poate provoca cicatrici si, de asemenea, deterioreaza radacinile firele, care, apoi, se vor desprinde cu usurinta.
Nu dormi suficient
Somnul nu este esential doar pentru corp, ci si pentru podoaba capilara. Din moment ce nu te odihnesti bine si mult, organismul nu va putea folosi nutrientii si mineralele pentru a o mentine sanatoasa si puternica.
In acest sens, expertii in sanatate spun ca sunt necesare 6-8 ore de somn.
Stai prea mult in soare
Da, soarele iti poate oferi Vitamina D, dar expunere prelungita la razele UV deterioreaza podoaba capilara. Acestea subtiaza firul, distrug foliculii, dar pot afecta si scalpul.
Pentru a te proteja, este foarte important sa porti palarie si sa aplici produse cu protectie solara, iar dupa expunere, sa-ti cureti parul cu produse blande si sa-l rasfeti cu masti hidratante.
Freci cand samponezi
Parul este foarte fragil atunci cand este umed, asa ca incalcirea lui in timp ce il speli nu este o ideea buna. In schimb, foloseste varfurile degetelor pentru a masa delicat scalpul si trece-ti usor mainile prin podoaba capilara. Oricum, aceasta nu se murdareste pe lungime si spuma care curge atunci cand clatesti scalpul este suficienta pentru a elimina orice reziduuri.
Asigura-te ca folosesti produse potrivite pentru tipul tau de fir si ca citesti instructiunile inainte de a le aplica. Daca nu-ti plac sampoanele pe care le gasesti in magazinele tip drugstore, poti incerca unele din gama de produse naturiste Rausch de la Putereaplantelor.ro, care sunt realizate din extracte naturale din plante si flori maturate la rece.
Smulgi elasticul cu care ai prins parul
Sa-ti scoti elasticul poate fi una dintre micile placeri avute la sfarsitul zilei. Dar aceasta usurare vine cu un dezavantaj. Inlaturarea lui poate rupe firul. Tocmai de aceea, este recomandat sa fie folosit cat mai rar si, bineinteles, scos cu atentie.
Pe langa cele enumerate mai sus, fumatul, dieta nesanatoasa si spalarea excesiva a parului pot provoca ruperea si caderea lui. De asemenea, pentru a-l pastra sanatos, specialistii recomanda sa-ti tunzi periodic varfurile, sa folosesti rar placa si ondulatorul, dar si sa eviti pieptanarea cat timp este ud.
Sursa foto: Shutterstock.com