Balint Jozsef şi Kulcsar Terza Jozsef

Partidul Civic Maghiar şi-a definitivat candidaţii pentru funcţiile de primari în localităţile covăsnene.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, reprezentanţii PCM şi-au anunţat candidaţii la primăriile din patru oraşe: Sfântu Gheorghe, Baraolt, Covasna şi Târgu Secuiesc. În ceea ce priveşte ideea unei posibile alianţe cu PPMT, vehiculată până de curând, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat: „Noi ne-am gândit serios când când am vorbit de alianţă cu PPMT. Săptămâna trecută, vineri, a avut loc ultima întâlnire. Noi ne gândim la o alianţă totală pe Ardeal şi ne dorim ca în fiecare localitate să avem liste comune şi candidaţi comuni. Ei, din păcate, nu înţeleg acest mesaj”.

La Baraolt, Nagy Istvan va candida pentru un nou mandat

Nagy Istvan

Candidatul desemnat de PCM pentru funcţia de primar al oraşului Baraolt este actualul edil, Nagy Istvan.

Acesta a declarat că, în ciuda greutăţilor cu care s-a confruntat în actualul mandat, are speranţa că va reuşi să schimbe ceva în bine, pentru comunitatea pe care o reprezintă: „Am avut de înfruntat un partid monolit, un partid care de 22 de ani îşi bate joc de propriul său electorat, de foarte multe ori şicanând şi încercând să profite de statutul său,  şi cu partidele româneşti. În acest sens, eu cred în zicala lui Paul din Biblie, care spune că ‘dacă Dumnezeu este cu noi, cine este împotriva noastră?’. Această zicală mă îndeamnă să merg înainte cu credinţa de a schimba ceva în bine, pentru comunitatea pe care o reprezint. (…) Consider că treaba mea ca primar este deschiderea zonei Baraolt, din punct de vedere intelectual, mintal, pentru ca oamenii  să perceapă mai profund, mai real, situaţia în care sunt cu toţii, indiferent că sunt români sau maghiari. Contează să fim sinceri, contează să avem şirea spinării dreaptă, să nu trebuiască să ne aplecăm să ne milogim (…) Cred că lupta pe care o duc este dreaptă, lupta mea are o logică, şi logica este schimbarea monolitului UDMR-ist şi de a realiza o deschidere intelectuală a zonei Baraolt, pentru binele tuturor”, a spus Nagy Istvan.

Bándi Imre la Covasna

Bándi Imre

Pentru funcţia de primar al oraşului Covasna, PCM l-a desemnat pe Bándi Imre – profesor şi consilier judeţean PCM. Acesta a declarat că îşi doreşte să reprezinte „o alternativă politică la monopolul UDMR” din oraşul Covasna. „Sunt adeptul valorilor creştin democrate. Sunt convins că multitudinea de idei şi concepte, precum şi libertatea de opinii, întăresc sistemul democratic, şi, totodată, consider că pluralismul politic este baza societăţilor democratice. Vreau să duc o campanie cinstită, corectă, cu argumente reale”, a spus Bándi Imre.

Balint Jozsef în Sfântu Gheorghe

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, a fost desemnat de către PCM pentru funcţia de primar. Cu privire la această numire, liderul Partidului Civic Maghiar, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat: „Considerăm că dânsul a acumulat o experienţă destul de mare, în cei patru ani de când este viceprimar, şi vede şi ştie problemele oraşului şi ale cetăţenilor. Ştim că este omul potrivit pentru această funcţie, de aceea l-am sprijinit şi îl vom sprijini în continuare, deoarece această luptă nu trebuie să o ducă singur la capăt, ci cu o echipă. Această echipă există, şi  împreună o să reuşim să atingem rezultatul propus”.

Proaspătul desemnat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, Balint Jozsef  a spus că este optimist în ceea ce priveşte şansele sale de reuşită. „Vom avea o echipă împrospătată, tânără, activă, care nu numai că ştie ce trebuie făcut, dar este  dornică să şi facă”, a menţionat acesta.

În ceea ce priveşte candidatul PCM pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Secuiesc, actualul edil al oraşului, Racz Karoly, a anunţat încă de săptămâna trecută că va candida, pentru al doilea mandat, la alegerile locale.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail