Pompierii covăsneni au fost solicitaţi în această dimineaţă să intervină la un incendiu produs la un atelier auto din localitatea Micfalău, informează compartimentul Informare și Relații publice al ISU Covasna.

„La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi  pompieri voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Micfalău. În momentul sosirii la faţa locului, flăcările cuprinseseră şi şura din vecinătate, iar acoperişul atelierului confecţionat din lemn era prăbuşit în interior şi exista pericolul ca incendiul să se propage şi la trei autoturisme. ”- a transmis purtătorul de cuvânt Slt. Tolvaj Marius.

Potrivit aceleiași surse, în urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic, au ars atelierul auto pe o suprafaţă de circa 80 mp, acoperişul şurei vecine pe aproximativ 20 mp şi s-au deteriorat bunuri din interiorul atelierului.

Echipajul de pe ambulanţa SAJ a acordat îngrijiri unui bărbat ce a suferit arsuri minore la nivelul capului, dar a refuzat transportul la spital.

„Reamintim însă covăsnenilor că astfel de evenimente se pot solda cu pagube materiale mari și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, iar pentru preîntâmpinarea acestor situații, coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate şi autorizate.   De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.” – a transmis Slt. Tolvaj Marius.

M.D.C.

 

 

                                  

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail