Miercuri, 11 aprilie, pe şoselele din judeţul Covasna s-au produs două accidente rutiere soldate cu victime.

Primul accident s-a produs miercuri, la ora 09.00, pe str. 1 Decembrie 1918 din municipiul reşedinţă de judeţ.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului rezultă că G. Cristian, în timp ce conducea o autoutilitară pe str. 1 Decembrie 1918, din direcţia Centru către Gară, a surprins şi accidentat pe un bărbat de 77 de ani, care s-a angajat în traversarea drumului neregulamentar şi prin loc nepermis.

Din accident a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului imprudent, care a fost diagnosticat cu multiple fracturi.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul a fost 0,00mg/l.

S-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei atât conducătorului auto, cât şi victimei.

Cel de-al doilea accident s-a produs în jurul orei 16.00, pe DN 12, la km 34+100, în  localitatea Micfalău.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului rezultă că D. Florin, de 43 ani, din Bucuresti, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DN 12, din direcţia Sf. Gheorghe spre Tuşnad, la km 34+100 m, nu s-a asigurat în mod corespunzător la schimbarea direcţiei de mers şi a intrat în coliziune laterală cu un autoturism, condus de F. Carol, de 49 ani, din Miercurea Ciuc, jud. Harghita, aflat regulamentar în depăşirea acestuia.

În urma impactului; D. Florin a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta sensului său de deplasare.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 36 ani, pasageră pe locul din dreapta în autoturismul condus de D. Florin.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs evenimentele.

(IPJ Covasna)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail