Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe celebrează, astăzi, Ziua mondială a bucătarului, printr-un atelier de lucru derulat sub coordonarea a trei cadre didactice și a unui chef bucătar, membru al Asociației „Euro-Toques” România.

Atelierul se desfășoară la Brașov, la Centrul de evenimente „Lux Divina” și este adresat unui număr de 17 elevi ai Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”. Coordonați de trei cadre didactice ale instituției și de către chef Vasile Spânu, membru al Asociației „Euro-Toques” România, elevii vor pregăti preparate din pește, întrucât atelierul își propune și promovarea consumului de pește în rândul tinerilor, a explicat conducerea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”.

„17 elevi și 3 cadre didactice de la Liceul Tehnologic <<Constantin Brâncuși>> din Sfântu Gheorghe împreună cu chef Vasile Spânu, membru al Asociației Euro-Toques România, vor marca Ziua Internațională a bucătarului, printr-o aplicație practică, la Complexul de evenimente <<Lux Divina>> din Brașov, aplicație intitulată <<Preparate din pește>>. Tematica este aleasă pentru a promovarea consumul de pește în rândul tinerilor. Mulțumim pe această cale conducerii firmei <<Doripesco>> din Hălchiu care a sponsorizat evenimentul cu materia primă necesară pentru a realiza preparatele.”- a declarat directorul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, prof. Carmen Tordai.


Ziua mondială a bucătarului este celebrată anual la data de 20 octombrie, după o propunere în acest sens, lansată în urmă cu 15 ani, de World Association of Chefs’ Societes (WACS), în scopul recunoașterii profesionalismului al celor care activează în arta culinară.

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe organizează constant evenimente gastronomice și în scopul dezvoltării elevilor în acest domeniu, facilitând întâlnirea dintre elevi și chefi cu renume.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail