Asociația „Vadon” dă startul unei noi ediții a programului de activități educative derulat sub genericul „Să învățăm împreună”, preșcolarii și elevii ciclului primar putând fi înscriși, în această perioadă.
Programul se va desfășura în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, începând din 13 noiembrie, fiind adresat preșcolarilor și elevilor din ciclul gimnazial, au informat, vineri, reprezentanții „Vadon”.
Programul va avea loc la sediul Muzeului Cinegetic, din Sfântu Gheorghe, tema ediției actuale fiind „Crocodili și aligatori”. După cum sugerează și titlul ediției, prin activități interactive, potrivite vârstei lor, copiii vor afla informații despre crocodili și aligatori. De altfel, expoziția cinegetică din Sfântu Gheorghe cuprinde, și un crocodil din Mozambic, capturat în anul 2012. Muzeul, administrat de Asociația „Vadon”, fost inaugurat în primăvara anului 2013, și funcţionează într-o clădire monument istoric, reabilitată de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, cu fonduri europene, iar în prezent, peste 500 de exponate – animale, cărți și alte obiecte, pot fi văzute acolo.
Vizitatorii au acces și la o zonă interactivă unde pot atinge animalele și unde pot obţine informaţii de pe touchscreen-uri despre speciile de animale din cadrul expoziției.
Durata unei activități din cadrul programului „Să învățăm împreună” va fi de 60 de minute, iar participarea copiilor va fi posibilă cu înscriere prealabilă.
„Programările se pot face la numărul de telefon 0720.000.707 sau prin email la adresa [email protected]. Activitățile educative se desfășoară pe tot parcursul anului școlar 2019-2020”- au anunțat reprezentanții Asociației „Vadon”.
Programul „Să învățăm împreună”, derulat de Asociația „Vadon”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna s-a desfășurat și în anul școlar anterior, angrenând peste 2000 de copii și zeci de cadre didactice.
Atunci, una dintre temele alese a fost legată de familia cervidelor.
Potrivit unui raport al Asociației, „ în prima parte a programului, copiii au învățat despre viața și comportamentul speciilor de cervide, urmat de un video-montaj și un film de desen animat. În partea de activitate meșteșugărească, copiii au confecționat câte un cap de cerb, cu tehnici diferite, corespunzătoare grupelor de vârstă, pe care l-au luat acasă, ca amintire. Programul s-a încheiat în sala amenajată pentru mângâierea animalelor. La program au participat 208 copii şi 6 cadre didactice”.
Tot anul trecut, în primăvară, o altă activitate din cadrul programului „Să învățăm împreună”, s-a derulat cu ocazia Zilei Mondiale a apei, la Centrul Drumul Apelor Minerale, din Malnaş Băi, judeţul Covasna, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUASIC. Evenimentul de atunci a avut ca scop atragerea atenției asupra importanței apei.
„Specialiștii Expoziției Cinegetice s-au pregătit cu un program educativ care a avut ca temă amfibienii și în special populaţia de peşti din râul Olt. Programul a captat atenția publicului şcolar cu informații utile și interesante, dar a şi atras atenția acestora asupra problemelor şi pericolelor legate de ape, dovedind astfel importanța acestei zile sărbătorită în toată lumea.”- arată datele Asociației „Vadon”.
Ana Ciorici COSTACHE