Un total de 186 de contestații au fost depuse în județul Covasna, marți, după afișarea rezultatelor inițiale la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat.

Din datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna reiese că din totalul contestațiilor depuse, cele mai multe sunt la proba de limba și literatura română. La aceasta s-au depus, în total, 86 de contestații dintre care 64 la Limba română – profil real și 22 la profil umanist.

La proba de limba maternă, s-au depus, în total, 5 contestații, dintre care una către un candidat de la profil umanist și 4 de către candidați de la profil real.

La matematică (diferite profile) au fost depuse, în  total, 28 de contestații; la istorie, 11; la anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, 4; la biologie vegetală și animală, 25; psihologie, una; chimie anorganică (profil tehnologic Nivel I/II)  – una; logică, argumentare și comunicare – două; geografie – 17; chimie organică (profil tehnologic Nivel I/II)- una; chimie anorganică (profil teoretic, nivel I/II )- 5 contestații.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate marți, 3 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. Contestaţiile au putut fi depuse în aceeași zi, pe segmentul orar 12:00 – 16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

La această sesiune  s-au înscris 471 de candidați din județ și s-au prezentat 405. Dintre aceștia, 124 au obținut medie de trecere.

Pe filiere, rata de promovare este următoarea: la filiera teoretică – 42,64%; la filiera tehnologică – 22,99%, la filiera vocațională – 28,43%, conform datelor anunțate înainte de contestații.

Din promoția curentă s-au înscris 346 candidați, au fost prezenți 305 și au trecut examenul 99, iar din promoția anterioară s-au înscris 125 candidați, au fost prezenți 100,  iar medii de trecere au obținut 25.

Pe probe, rezultatele inițiale s-au prezentat astfel: la proba de limba și literatura română, 45,32% dintre candidații care au susținut examenul, au obținut note de trecere; la proba de limba și literatura maghiară,  96,67% din totalul candidaților prezenți, au trecut proba;  la proba E)c) – proba obligatorie a profilului, rata de promovare a fost 42,86%, iar la  ultima probă – E)d)- proba la alegere a profilului și specializării, rata de promovare a fost 51,25%.

La această sesiune, rata de promovare, în județ, înainte de contestații, a fost 30,62%.

Media minimă de promovare a examenului este 6, iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail