Trăim într-o epocă în care acțiunile omenirii, realizate de-a lungul timpului, au condus astăzi, la motive serioase de îngrijorare în ceea ce privește sănătatea și siguranța mediului înconjurător. Încercăm să identificăm soluții care ne oferă confort, în același timp nouă, oamenilor, dar și naturii care ne înconjoară și pe care am reușit să o aducem într-un stadiu de dezechilibru. De aceea, centralele pe gaz și cele care utilizează combustibil al căror rezerve au scăzut considerabil în ultima perioadă, nu mai sunt soluții fiabile pentru a proteja mediul.
Astfel, acum putem să acționăm în mod direct, oferindu-ne sprijinul proactiv, pentru îmbunătățirea calității naturii. Soluția numită centrale termice pe peleți (pe https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti o să găsești o serie de modele care beneficiază de caracteristici de top) este o opțiune care utilizează combustibil biodegradabil 100%, care este ecologic și nu generează noxe poluante. Convenția de la Kyoto consideră aceste echipamente ca fiind pe lista celor care sunt permise, tocmai pentru că nu pun în pericol mediul înconjurător.
Soluția inventată în anii ’70 și folosită pe scară largă abia după anul 2000!
Peleții au fost descoperiți în anii ’70, atunci când erau percepuți ca o formă de încălzire ce nu punea în pericol natura. Doar că, asemenea, tuturor soluțiilor ieftine de încălzire sau de transport (nici mașina electrică sau hibrid nu este o invenție recentă) nu a fost luată în calcul pentru a fi produsă pe scară largă tocmai pentru că afectau interesele marilor companii de producție din aceste domenii. În ciuda acestor interese, astăzi, centralele care funcționează pe peleți și care sunt disponibile în variante din în ce mai ieftine pe Qmag.ro, au devenit niște puncte de referință pentru consumatorii care apreciază mediul înconjurător.
Dincolo de acest aspect, nu sunt de neglijat nici designul compact și modern al acestor echipamente de încălzire și nici capacitatea lor de a furniza agent termic de calitate superioară și cu un randament echivalent cu cel al centralelor pe lemn sau pe gaze. În plus, caracteristicile de top le permit să interacționeze în cadrul unor configurații ce le sporesc și mai mult puterea de protecție a mediului, așa cum sunt panourile solare (energie regenerabilă, bio și 100% nepoluantă).
Eficiența termică este un alt avantaj, ceea ce conduce la o altă caracteristică, cea a autonomiei, astfel că, în anumite cazuri, o centrală de acest tip poate funcționa timp de 1-2 luni fără alimentare. Bucură-te, așadar, de posibilitățile oferite de aceste sisteme care ii oferă naturii o alternativă de regenerare, păstrându-și în același timp și capacitatea de a ne oferi confortul pe care ni-l dorim!