Conducerea Fundației Comunitare Covasna a primit un număr de 43 de aplicații din 24 de localități, pentru programul de finanțare a excursiilor școlare „Nu numai un loc pe hartă”.
Programul, lansat cu ani în urmă, își propune ca elevii covăsneni să își cunoască mai bine judeţul, să-şi îmbogăţească, astfel, cunoştinţele, dar şi să socializeze.
Școlile au avut șansa de a se înscrie în program până vineri, 15 octombrie, trimițând Fundației Comunitare Covasna un formular ce cuprinde descrierea unui proiect privind organizarea unei excursii de o zi în județ. 43 de aplicații au fost înregistrate până la expirarea termenului limită.
„La apelul de proiect au sosit 43 de aplicații, din 24 localități (3 orașe, 21 sate). Din orașul Covasna nu au sosit aplicații (…). Cele 43 de aplicații vizează 1.603 elevi și 117 însoțitori. Au sosit și șase aplicații de la școli cu limba de predare română din Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Araci!”, au transmis, ieri, reprezentanții Fundației Comunitare Covasna.
Potrivit aceleiași surse, destinațiile preferate în vederea efectuării excursiilor sunt: orașul Covasna/Valea Zânelor, biserica din Ghelința; Muzeul de păpuși din Târgu Secuiesc și Muzeul satului din Cernat.
„Valoarea totală solicitată a aplicațiilor se ridică la 41.387 lei, suma cererilor eligibile pentru finanțarea transportului fiind de 32.820 lei. Bugetul programului se ridică la 13.000 lei, suma fiind adunată de fundație în urma Licitației Civile (organizată la începutul acestei luni, la Sfântu Gheorghe – n.r.), prin sprijinul unor sponsori locali. Sponsori principali ai programului <<Nu numai un loc pe hartă>> sunt: întreprinzătorul Szőke Barna, Exfor SRL Baraolt, Bertikris SRL Sfântu Gheorghe, Bicon SRL Sfântu Gheorghe, Zarah Moden SRL – Târgu Secuiesc”, a transmis conducerea Fundației Comunitare Covasna.
Sumele obţinute vor putea fi folosite pentru decontarea cheltuielilor de drum, respectiv combustibil, bilete de tren şi autobuz. Taxele de intrare (la muzee, expoziţii, etc.) vor constitui contribuția proprie a inițiatorului proiectului.
Rezultatele vor fi anunțate în data de 18 octombrie (a.c.), iar excursiile vor fi efectuate după această dată și până în luna noiembrie, întrucât în luna decembrie va trebui să se realizeze raportarea cu privire la rezultatele programului.
Fundația Comunitară Covasna (HKA) a fost înființată la inițiativa unor întreprinzători locali și reprezentanți ai unor organizații civile, din fonduri private, în scopul de a dezvolta comunitatea locală.
Printre activitățile pe care Fundația le derulează se numără campania „Pedalează pentru un scop bun”, „Un pom pentru generația următoare”, programul „Carduri comunitare”, programul pentru susținerea talentelor, și nu numai.
Ana Ciorici Costache