Începând cu anul 2018, toți bugetarii ar trebui să primească, conform OUG 46 din 30 iunie 2017 , tichete de vacanță în valoare de 1.450 de lei, aceste tichete fiind destinate folosirii în turismul intern. Acest privilegiu al bugetarilor are efecte pozitive asupra tuturor factorilor implicați.

Voucherul de vacanță poate fi utilizat exclusiv în unitățile de cazare din România, beneficiarii având posibilitatea de a achita prin intermediul acestuia, atât transportul, cazarea, cât și masa, totul depinzând de pachetul turistic achiziționat.

Pentru a afla cât de mult a fost influențat turismul covăsnean de folosirea  acestor vouchere, am contactat-o pe Oana Șulea, șefa Biroului de Marketing din cadrul Hotel TTS Covasna.

Conform datelor pe care ni le-a comunicat, în anul 2018 Hotel TTS a încasat peste  250.000 de lei de la cei  aproximativ 500 de turiști care au folosit tichetele de vacanță. Anul trecut, suma încasată din vouchere a fost de aproximativ 50.000 de lei. Pe lângă cei ce au utilizat tichetele de vacanță, există mulți turiști ale căror sejururi sunt decontate de către instituții pe baza facturilor fiscale, astfel a fost înregistrată o creștere a numărului de turiști cu  aproximativ 30-35%. Anul acesta, singura lună în care au fost mai puțini turiști față de anul trecut, a fost  luna iunie, în celelalte luni numărul de turiști cazați crescând semnificativ. Pe parcursul acestui an, reprezentanții TTS au constatat o scădere a mediei de vârstă pentru turiștii ce au folosit seriviciile hotelului, fapt datorat tichetelor de vacanță. Majoritatea beneficiarilor aleg să vină în stațiunea Covasna datorită aerului curat de munte, a zonei pitorești și chiar a pachetelor turistice de care au parte.

Pachetele de iarnă ale Hotel TTS au fost vândute deja în proporție de 80%

Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, reprezentanții hotelului au pregătit un program foarte diversificat, turiștii  urmând să beneficieze  de: seri tematice cu invitați speciali, seri de karaoke, carnaval, seri de muzică live, colindători,  și nu în ultimul rând, baluri ale portului popular unde vor avea o diversitate de costume populare.

„Hotelul TTS este în continuă dezvoltare; se va amenaja partea de BBQ pentru turiștii corporate iar ceea ce va urma nu dorim încă să divulgăm. Încercăm să atragem noi turiști, dar îi fidelizăm în principiu pe cei existenți prin bonusuri la pachete, prin carduri de fidelitate, etc. Punem accent foarte mult pe resursele naturale de care beneficiază zona noastră, și ne bucurăm de un feed-back pozitiv din partea turiștilor care au trecut prin Centrul nostru de tratament. Cu siguranță nota de 9.4 pe Booking (cea mai mare notă din județul Covasna, raportată la unitățile de cazare de 4*) reprezintă implicarea tuturor în ceea ce privește promovarea și menținerea serviciilor Hotelului TTS Spa&Wellness.” – a mai declarat Oana Șulea.

 

Autoritățile din domeniu afirmă că acest demers este un mare câștig pentru turismul românesc, peste 3000 de unități de cazare acceptând plata prin tichete de vacanță. Aproximativ 80% dintre beneficiari  au ales în acest an litoralul, perioada preferată de aceștia fiind iulie-august. Marea majoritate a zonelor vizitate de turiștii care nu au preferat  litoralul  sunt: Delta Dunării, Transilvania, Maramureșul și Bucovina.

 

Cosmin Teodor IOSUB

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail