Duminică, 23 septembrie, în cadrul Zilelor Sportive organizate anul acesta în parcarea Arenei Sepsi din Sfântu Gheorghe, vizitatorii au avut parte de o expoziție retro ce a inclus peste 70 de mașini, aproximativ 20 de motociclete și o barcă. Evenimentul a fost organizat de către RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA (RCR), filiala Covasna, împreună cu organizatorii Zilelor Sportive, și a fost un adevărat succes.
Dacă la alte expoziții și parade organizate de către RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA, majoritatea privitorilor au fost încântați de diferite modele românești care le stârneau un sentiment de nostalgie, duminică aceștia au avut parte de o surpriză, un model german fabricat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
„Vedeta ediției a fost un WANDERER W23 fabricat în anul 1942, care a venit și a plecat pe roți, o mașină din vremea războiului, dar care mai funcționează.” – a declarat Thomas Perpits, reprezentantul RETROMOBIL filiala Covasna.
Conform datelor obținute de la reprezentantul RCR, în județul Covasna sunt aproximativ 30 de automobile înscrise în evidența RETROMOBIL, numărul fiind în creștere.
Următorul eveniment RetroMobil, numit Retro Parada Toamnei, va avea loc în data de 21 ocotombrie, iar în cadrul acestuia va fi organizată și o bursă, astfel că fiecare persoană va avea posibilitatea să vândă sau să achiziționeze automobile, piese sau alte articole din domeniul automobilistic.
În ultimii ani, în România, oamenii au început să fie atrași de automobilele ce au marcat copilăria generațiilor întregi, astfel că numeroase mărci precum: Dacia, Aro, Trabant, Lada sau Volkswagenau fost restaurate sau importate din alte țări. Dacă în urmă cu 10 ani era relativ simplu să găsești pe străzi o Dacia 1300, în prezent acestea au devenit modele de colecție, tot mai mulți români fiind în căutarea mașinii ce le-a marcat vacanțele din copilărie.
Asociația națională a posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice, RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA (RCR) , a luat ființă în primavara anului 1998. Douăzeci și unu de pasionați de vehicule istorice s-au reunit la București și au hotărât fondarea unei asociații care să fie organizată și să funcționeze după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu. De atunci, RCR se bucură de un adevărat succes, numărul membrilor crescând în fiecare an.
C.I.